Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
el
elbistan

Üzüm Üzüme Baka Baka Kararır

Yorum

Üzüm Üzüme Baka Baka Kararır

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

371

Okunma

Üzüm Üzüme Baka Baka Kararır

Sıklıkla söylenen bir sözdür. Olumlu veya olumsuz bir örnek verileceği zaman yapacak bir şey yok; üzüm üzüme baka baka kararır denilir ve sizin bir başkasından veya başka birinin sizden edineceği iyi veya kötü huy, tabiat, tutum ve davranış bu sözle açıklanır.
...

Cidden denildiği gibidir. İnsan iyiyi göre göre, iyilerle birlikte ola ola ondan iyi yönlü özellikler edinir. Tam aksi de olabilir. Kötüden kötü şeyler öğrenilir. Baştan tasvip edilmese de, yadırgansa da ilerde kanıksanır hale gelir. O yöne temayül edilebilir.
...

Doğru olan insanın başkalarından etkilenmeksizin kendi kişiliğini ortaya koymasıdır. Ancak bu her zaman mümkün olmaz. Başkalarından etkileniriz. İyiye olan etkilenimlerde sorun yok ancak eğilim kötüyeyse büyük mesele. Yaşamınızı tümden değiştirecek, altüst edecek, sizi baştan çıkaracak her şeye hazır olun bu durumda. Bunun telafisi de yok geri dönüşü de. Başka bir kişiliğe dönüşebilir, farklı bir kimliğe bürünebilirsiniz.


Kemal GÜL
30.07.2021

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Üzüm üzüme baka baka kararır Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Üzüm üzüme baka baka kararır yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Üzüm Üzüme Baka Baka Kararır yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL