Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
çetin altungüneş
çetin altungüneş

DEVRİMCİLER AYAKTA ÖLÜR

Yorum

DEVRİMCİLER AYAKTA ÖLÜR

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

409

Okunma

DEVRİMCİLER AYAKTA ÖLÜR

DEVRİMCİLER AYAKTA ÖLÜR

Küba devlet başkanı Fidel Castro,’’bundan sonra görev almayacağım’’dedi görevini Raul’a devretti ve öldü. Bunu fırsat bilen Amerikan yönetimi’’işte beklediğim an geldi’’ dercesine üst perdeden konuşmaya başladı:

’’Küba’da yeni bir demokratik sürecin başlayacağına inanıyoruz. Küba derhal siyasi tutukluları serbest bırakmalı.’’

Atalarımız’’büyük lokma ye, büyük laf etme’’ demişler.

ABD yönetimi ne zamandır bu anı bekliyordu. Aynı renkten senaryolar çoktan yazıldı. Castro ölünce Küba’nın direnci kırılacak, CİA’nın Florida’da beslediği Kübalı göçmenler teknelerle Havana’ya taşınacak ve günü geldiğinde Küba karışacaktı.

Senaryoyu daha ileri taşıyanlar da vardı:

1Mayıs’ın milyonlarca Kübalı tarafından kutlandığı Havana’daki Karl Marks Meydanı’nda yakın gelecekte Amerikalı şarkıcılar boy gösterecekti.

Bu senaryoların hiç biri tutmadı Küba Raul’la dimdik ayakta duruyor.

Raul 1959 dan önce Fidel ile kaderini birleştirmiş biriydi...Granma teknesinde o vardı. Sierro Maestro dağlarında o vardı. Kurulan hükümetlerin hepsinde, Küba’nın iyi-kötü gününde o vardı. O inanmış bir komünistti.

Fidel Castro son 50 yıla damgasını vuran bir devrimciydi. Görevini yaptı sorumluluklarını arkadaşlarına devretti ve öldü.

Bir Fidel muhasebesi yapmanın zamanı geldi.

En büyük başarısı Küba Devrimi, Latin Amerika’nın Yankeler’in ’’arka bahçesi’’ olmaktan çıkarılmasında Fidel’in sarsılmaz azminin, önderliğinin payı büyüktür. Bolivarlerin, Jose Martilerin .ana rahmine düşürdüğü Latin Amerika Devrimi’nin ebesi, bakıcısı, mürşidi Fidel’di

Fidel koştukça açılan ve yarışın son kilometrelerinde hızını artıran büyük maraton koşucusuydu.

O son yıllarda ayakları Küba toprağına basan, kollarıyla tüm Latin Amerika’yı kucaklayan bir büyük varlıktı.Hem tarihe yön verdi hem de tarihin kendi hakkındaki hükmünü kendi elleriyle yazdı. Moncada Kışlası yargılaması sırasında şöyle haykırdı:

Partie o Muerto, Venceramos yani Vatan ya da ölüm,kazanacağız,

Ve savunmasını şöyle bitirdi:

’’Tarih beni aklayacaktır.’’

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Devrimciler ayakta ölür Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Devrimciler ayakta ölür yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DEVRİMCİLER AYAKTA ÖLÜR yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL