Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld
el
elbistan

Bakarsan Bağ Bakmazsan Dağ Olur

Yorum

Bakarsan Bağ Bakmazsan Dağ Olur

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

303

Okunma

Bakarsan Bağ Bakmazsan Dağ Olur

Her şey emek mahsülüdür. Bir şeyin ortaya çıkması, görünür hale gelmesi, değer bulması ve kabul görmesi bir emeğin ve alın terinin karşılığıdır. Her şeyden önce o ürünün zihne düşmesi, düşünülmesi, tasarlanması, ilk modelinin oluşturulması, bozulup bozulup yapılması, denenerek sınanarak yol alınması, para zaman ve emek harcanması ne büyük bir meseledir, ne büyük bir iştir.
...

İşte binbir emek ve zahmetle ortaya konulan şeylere gereken değerin verilmesidir sözün karşılığı. Elbette bir şeye bakar gerektiği kadar ilgilenirsen, o uzun ömürlü olur, ilk günki değerini korur. Ya da bakmaz kendi kaderine terk edersen gün gün yıpranır, tüm özelliklerini kaybeder bir gün yok olur gider.
...

Bir evlat da bu anlamda düşünülebilir, bir tarihi eser, kullanılan bir eşya veya sözde ifade edildiği gibi bir bağ bahçe de.
...

Bizim yükümlülüğümüz kendimiz tarafından ortaya konulan, ya da bize miras bırakılan her şeye sahip çıkmak, gereken özeni göstermektir. Hele hele evlatlarımıza, gelecek neslimize gereken değeri vermek, yol göstermek, eğitmek, toplum şuuru katmak ve gelecekte iyi insanlar olarak varlıklarını sürdürmelerine katkıda bulunmak en önemli görevlerimiz arasında olmalıdır.
...

Toplumlar geçmişten günümüze bize aktarılan; somut soyut, maddi manevi insani cismani her şeye sahip çıkmak, ilgilenmek, korumak ve yaşatmak için çaba sarfetmelidir. Bu olunduğu taktirde eskiyi yaşatır, geleceği kucaklarız. Bizden sonrakilere iyi bir toplumsal miras bırakırız.


Kemal GÜL
02.05.2021

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bakarsan Bağ Bakmazsan Dağ Olur yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL