Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Mehmet  Öksüz
Mehmet Öksüz

KALBİMİN FERYADI

Yorum

KALBİMİN FERYADI

1

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1098

Okunma

KALBİMİN FERYADI

KALBİMİN FERYADI

KALBİMİN FERYADI

Bir damla gözyaşı ile gülüyor gözlerim, ürkek “hüzün dolu” bakışlar içinde, gülüşlerimi biriktiriyorum, serpiştiriyorum maviye doğru. Canımı acıtan matemlerim gizli gizli yaşıyor yüreğimde.Yutkunamıyorum artık, içim ezik! Boğazımda düğümlenen hıçkırıklarla, gülümüz artık kokmuyor isyanlarda. Sensiz dokunamıyorum baharın gelinciklerine.

Maviyi severdik ikimizde, hasretle denizin o eşsiz limanında kaybolurduk, sevişmelerimiz sevgiyle bütünleşirdi. Günüm artık sensiz, giden zamanlar yetim kaldı. Ufuklarda ince ince doğan güneşim, serin suların akıttığı hüzün rüzgârları, pervaneler hızla yol alıyor ve mesafeler git gide uzuyordu.

Hayatın gözyaşlarını ilk defa acıyla hisettim. Ürkek bakışlarım “ince bir nakış gibi” süzüyordu etrafı. Uzun bir maraton misali gibiydi yaşanılan olgular. Kalbimin feryadı, içimi çok acıtmıştı.

İncinen ruhlara doğru ilerlerken, sabrım taşar, çalılara takılır ayaklarım, dizlerim kanar durur. Huzurun peşinde giderken, gönlüm sende saklı kalır.

Gel de bana sor! Çokça sabır taşıdım. Hep gözlerim bekledi seni. Hiç bilmediğim mezralarda, coşkuyla ter akıttım. Nergislerin büyümesini bekledim. Çocukların gülüşleriyle keyif taşıdım bedenime. Çam kokusu sarmış her tarafı, çiçekler güzellik katmış gönüllere. Mis kokan “lavanta çiçeklerimiz” sevgimizin eseriydi. Hep kal yanımda, asi zamana karşı bütünleşsin sevgimiz. Ufuklara çıkalım ebedi aşkımızla.

Yanıbaşımda “yanık sesle” söylenen ezgiler, beni hüzün ülkesine sürüklerken, artık yutkunamaz hale geldim. Boğaz iskelesinde ağlayarak, hüzün taşıdım yarınlarıma.

Ağaçlardan süzülen yağmur, kuşların cıvıltısıyla şenlenen aydınlık sabahla, güne uyanıyor tutkulu aşkımız. Mis kokan toprak kokusu, süzülüyor içimize doğru. Boğaz iskelesinde yürürken, “doğanın o eşsiz güzelliği” parıldıyordu. Çocuklar gülücüklerle etrafa mutluluk saçıyordu. İnsanlar bir yerlere gitme telaşındaydı. Mavinin o muhteşem rengiyle aydınlık doğarken, “seni düşledim gözlerimin iç renginde; diz dize, kol kola, göz göze.”

Mehmet Öksüz

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kalbimin feryadı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kalbimin feryadı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KALBİMİN FERYADI yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Beridze
Beridze, @beridze
14.6.2020 23:59:40
Sanki yaşıyor gibi okuduk Mehmet bey, masmavi bir yazıydı. Tebrik ederim.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL