Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
KaanBerat
KaanBerat

YAZMAYA DEVAM

Yorum

YAZMAYA DEVAM

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

756

Okunma

YAZMAYA DEVAM

YAZMAYA DEVAM

Yağmurun güneşle kol güreşinde Gökkuşağı’nın yaşadığımız güzelim doğaya merhem olması ne kadar esrarengizdir.
Kimse mükemmel değildir, kibir kalbin düşmanıdır. Her birey değerlidir, her fert özeldir. Aslında her canlı bir değer değil mi?

Lütfen gülümsemeyi unutmayın. Dozunda gülmek antibiyotik gibidir. Hepimiz gülmeyi hak ediyoruz. Hiçbir şey moralinizi bozmamalı. Dünya herkesin bahçesidir. Her fert, dünyanın en değerli meyvesidir… Lütfen unutmayalım ‘’Altın kir tutmaz.’’

Kendinize sansür uygulamayın ve esenlik duygusu için fırsat bulunca en az 15-20 dakika yazın lütfen. Yazmanın tıpta da karşılığı var. Yazmak kalbinize ve karaciğerinize iyi gelecek, bağışıklığınızı güçlendirecek ve zihninizi sakinleştirecek. En önemlisi rahatlık, ferahlık verecek. Kalemi elinize alınca kalem-kağıt ikilisi dile gelecek: ’’ Kapım sana hep açık, biliyorsun.’’…diyecek ve bu nakarat ışığı çiçek açacaktır.
_________________________________________________
Kendini yargılamak hakikati kucaklamaktır.

İbrahim KOVAR
04.05.2018
_________________________________________________

Bir yeni, bir önceki yeniyi eskitir. Her yeni gün yepyeni bir umuttur. Hakikat çizgisi asıl terazinin tam ortasıdır. Gönül dolu doludur, konuşmak ister. Onları yazıya dökmek ‘’baca temizlemek’’ gibidir. Temizler o koca yüreği. Hem yüreği hem de zihnimizi.
Kötülükler gidince, her yer cennet olur… Dökülsün tüm kötüler, kötülükler… ”Asil azmaz, bal bozmaz.” Yollar çiçeklerle donatılsın, bahar herkesin baharı…
________________________________________________
Sessizliğin arka bahçesi çok seslidir.

İbrahim KOVAR
12.07.2017
________________________________________________

Kalbimizin kesin kararı iyi niyetten geçsin. Niyeti iyi olanın kalbi ağlamaz. Zaten akıllı insanın niyeti hayra olmalı, değil mi? Hayır yolunuz ve iyi niyetiniz başarınız olsun. Bir yazı gözüme takılmıştı.’’ Arzu varsa çözüm de vardır.’’ Çözümler problemlerin yanı başındadır. Hasta varsa tabipte var!

Cümlemize gönülden DUA’M!

Allah Cümlemize sağlık, şifa versin. Ayağınıza taş değmesin. Sıkıntı görmeyesiniz. Yazmaya devam… :)

Desinlere boş sesli alkışlayan olmak yerine, gönülden tok sesli alkışlayanlar ve alkışlananlar olmak ümidiyle....

Allah’ım! Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, dinimize, şanımıza ve şerefimize göz dikenlere fırsat vermesin.

AMİN…


İbrahim KOVAR
16.05.2020

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Yazmaya devam Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Yazmaya devam yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
YAZMAYA DEVAM yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL