Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Bakır ÇAKMAK
Bakır ÇAKMAK

Acı

Yorum

Acı

2

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1202

Okunma

Okuduğunuz yazı 25.3.2019 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.

Acı

Yeni bir hayata başlamak, geçmişe sünger çekmek, doğan güne uyanırken, müstakbel bir bebek gibi gülümsemek istedim sana. Ellerimle yanaklarından akan gözyaşının sıcaklığına dokunmak, gülümsemende gizlenmek istedim ansızın.

Sen bir milat olmalıydın yaşadıklarımda ve yaşayamadıklarıma ütopik bir sarılış olmalıydı tüm benliğin.
Artık rahat uyuyabilmeliydim gecenin en koyu anında ve korkunç rüyalarıma,
titreyerek uyanmalarıma,
çığlık çığlığa çürük kapımın arasından sızan zemheriye bir sünger çekebilirdim.
Sonra dudaklarımda darağacına hükümlü bir şarkı ve sabaha kurşun yağdıracak saatlerim kalacaktı.

(Bir giz olur dağlarımın eteklerinde kırık kanatlı tüm kuşlar, vurulan ben miyim, vuran gözlerin midir gül dalımı, kanayan avuçlarım mıdır bu kayıp iklimlerde...)
Bilmiyorum.

Sancılı bir akşamüstü, badanasız duvarlarımda solgun bir resim asılı.
Her baktığımda mahşerim olur yüzün, her kaldırdığımda ince bir sızı vurur şakaklarıma. Bir daha akmalıyım caddelere.
- ki tükenmektedir varoluşum yok oluşlarında.

Bir daha ağlayacağım
sonra,
sonra geçecek bu acı.

.............................................................................................................

Ben hayallerimle cebelleşirken, ben mazimi kurşuna dizerken, bir şeyler yanı başımda biterken dağılıyor ansızın düşlerim. Düşerken yanı başımda bir sevda, ölüyor yanımda bir umut daha. Yatağımda terli bir hazan. Sıcak bir mevsimi bekliyorum artık penceremden odama sızan karlı dağların yamaçlarına bakarken
- bir bir ağlarken mevsimler ömrümün en nisan zamanlarında-

Oysa bunca yaşadıklarımdan sonra en anlamlı şeyin birkaç damla gözyaşı olduğunu haykırıyordu bana okuduğum tüm kitaplar. Ne sesinde bir bahar, ne nefesinde gül kokulu bir iklim vardı.
/Bütün sokaklar kaldırımlarıyla, köpekleriyle, elektrik direkleriyle dönmeni bekliyordu oysa./

Başucumda bulutlar kararıyor, birkaç dakikaya kalmaz bir yağmur başlar, ben çekileceğim odama,
bir daha ağlayacağım
sonra,
sonra geçecek bu acı.

Sancıyla kıvranan bu saatler, akıp giden bu hercai zaman, ciğerlerimi deşip geçercesine kıvranan bu kör karanlık... Yakıyor, yakıyor gözbebeklerimi.
Yakarken dudaklarımı şiirler, satır aralarında kayboluyor tüm renklerim. Sen hep gökkuşağında mı sanırsın tüm renkleri?
Gözlerime bak, saçlarıma dokun, siyah beyaz bir resim olup kal duvarımda. Bütün renkler yarınlarında kalsın. Artık gidebilirsin yabancı. Gökkuşağının bütün çizgileri senin olsun.

Ben yağmurdan sonra çekileceğim odama. Bir daha ağlayacağım
sonra,
sonra geçecek bu acı.


........


Bkrçkmk/birvurgunbusevda

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Acı Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Acı yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Acı yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Özer YILMAZ1
Özer YILMAZ1, @ozer-yilmaz1
26.3.2019 09:25:17
Maziye içli bir bakış, kaleminize sağlık
Etkili Yorum
üçrenk (Italia)
üçrenk (Italia), @italia
26.3.2019 08:27:38
Geçmez ki bazı acılar,
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
25.3.2019 10:09:35
Beğeni:
1
Okunma:
1202
Yorum:
2
BEĞENENLER
POPÜLER YAZILARI
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL