Gönlünün arzusuna göre iş yapma ki, sırtına pişmanlık yükü yüklenmeyesin. ferideddin attar
Ertürk Mustafa
Ertürk Mustafa

Kahveanede oynanan oyunda çay parası BEŞ LİRA ödemeyi içlerin sindiremezler, hile yaptılar deyip diğerleri köylerine giderlerken nizamiyenin önünde yetişip kapışırlar

Yorum

Kahveanede oynanan oyunda çay parası BEŞ LİRA ödemeyi içlerin sindiremezler, hile yaptılar deyip diğerleri köylerine giderlerken nizamiyenin önünde yetişip kapışırlar

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

579

Okunma

Kahveanede oynanan oyunda çay parası BEŞ LİRA ödemeyi içlerin sindiremezler, hile yaptılar deyip diğerleri köylerine giderlerken nizamiyenin önünde yetişip kapışırlar

Beş Lira Yüzünden

Yazımızın neresinde kalmıştık
Doğrusu ben de unuttum sayılır. Bahçeme gitmiş toprakla meyve ağaçlarını bakımı ilaçlanmısıyla uğraşmanın keyifli yorgunluğuyla dönmüş oluyorum.
Önceki bölüme baktım Cinayet duruşmasına başlamak üzereymışım.
Evet meslekte ’ cinayetle biten’ sorgulama duruşmasının heyecan ve huzursuzluğunu yaşıyorum.
" heyecanın neyse de huzursuzluğun neden!?" diyorsunuzdur.
Haklı olabilirsiniz de buradaki ortamı, kaynaşan kalabalığı görmüş, yaşamış olsaydınız...! diyorum.
Savcılıkça yapılan sorgulamadan alınan ifade vs. den sonra dosya halinde geldi, benim bölümde gerekli kayıt işlemlerinin ikmali yapıldı. Savcı Bey gelmiş "ifadeleri aldım. incele kararını ver fezlekesini hazırlayıp..."
Yani bu sıkıntıda bir an önce... olaylar patlak vermeden vs. demek istiyordu. Bu bir talimat değil. duyulan görülen endişenin yansımasıydı.
Uzatmayayım okudum. Gerekli notlarımı aldım
Sadece tutuklanması istenenlerin ilk savunma anlatımların dinledim. Kendilerinin de duyacakları sesle katibe yazdırdım.
Dosyası incelendi: GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ.

..................................................
....................................................
Tutuklanmalarına.
müzekkerelerinin yazılmasına, yakınlarına vs
Tamamlanması için dosyanın..............

İtiraz yolu açık olmak üzere karar verildi!..

Devamı yarın
Kavganın sebebi beş lira
Tarafla Bir Ölü Bir ağır yarala
iki hafif yaralı

Yarın tüm bunları özet ve isim vermeden anıyı yeniymiş gibi yaşamış olacam.
’Her şeyin ilki unutulmuyor ’ derler

Ve evime gidişim, kapı kedi köpek korkum vs en keyifli bölüm yarın ya kısmet demiş ata binmiş giderken gelin hanımın dediği gibi







Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kahveanede oynanan oyunda çay parası beş lira ödemeyi içlerin sindiremezler, hile yaptılar deyip diğerleri köylerine giderlerken nizamiyenin önünde yetişip kapışırlar Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kahveanede oynanan oyunda çay parası beş lira ödemeyi içlerin sindiremezler, hile yaptılar deyip diğerleri köylerine giderlerken nizamiyenin önünde yetişip kapışırlar yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kahveanede oynanan oyunda çay parası BEŞ LİRA ödemeyi içlerin sindiremezler, hile yaptılar deyip diğerleri köylerine giderlerken nizamiyenin önünde yetişip kapışırlar yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL