Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
SelimADIM
SelimADIM

Bir Yürek Hikayesi

Yorum

Bir Yürek Hikayesi

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

553

Okunma

Bir Yürek Hikayesi

Bir yürek olmalıydı; sevgiyi gönül teknesinde yoğuran ,efil efil adamlık kokan,sevdiğini yaradan için seven,verdiğinde diğer eli titremeyen,damlada derya olan bir yürek.

Adımlarını muhabbetten yana atan,konuşurken tartısını dengede tutan,dinlerken muhatabının yüzüne bakan,asla sahte gülmeyen bir yürek.Komşusuna,arkadaşına ısmarladığı çayına şekeriyle birlikte,güleryüzünü de katan,buram buram anadolu, safiyane köy kokan bir yürek.

Lügâtta sayfaları karıştırırken mütevazılıkta ismi yazan bir yürek.Temizlik adına nereye baksan o demeliydi,işte o baktığın,aradığın yürek o demeliydi.Silueti köşede görününce ay doğmalı sokağa,can gelmeli kaldırımlara, küt küt atmalı mavi panjurlu viran evlerin kalbi.Selam deyince, selama durmalı ahali,bir bir musafahalar rast makamında korolaşmalı,loş lambalı sokak ortasında.

Akşam’ın gurubunda,kan gelmeli soluk benizlere,iftar sofrasını bekleyen oruçlu ağızların rayihası vurmalı gönüllere.O yürekte Rabbimin korkusu olmalı,her dem korkudan,edebe mugayir korkudan yorulurcasına atan bir yürek.

Evet bir anı o’nsuz olmamalıydı.Yüreğine nedâmet tozu bulaşmamalıydı.Merhamet damlaları,dostluk başaklarını doyuruncaya,güneşi olup sarartıncaya kadar vurmalıydı.Başaklar sofralarda lokma lokma helâle doymalıydı.Gönül evi musıkîye, imsâk vakti sabayla uyanmalı.Bismillah deyip sağından kaltığı yatak ahirde ona şahitlik etmeliydi.Salât uykudan hayırlıydı çünki.Güneş doğmamalıydı ondan önce,o güneşe kalk demeliydi elleri gökyüzünde.

Rabbine yalvarırken şahidi olmalıydı.Bir mü’minin duasına şahitliğin sıcaklığıyla erimeliydi koca güneş.

Çünki Rabbi ona; "Andolsun ki; eğer sizler hiç günah işlemeyen bir kavim olsaydınız sizi yeryüzünden siler, yok ederdim. Yerinize günah işleyen bir kavim yaratırdım ki onlar günah işlesinler ve benden af dilesinler, ben de onları affedeyim" yine "En sevdiğim şey günahkâr kulumun bana yalvarmasıdır,bundan büyük zevk alırım " diye buyuran bir Allah,"Beni unuttukça yine bana dön diyor" İstediği tek şey beni sev diyor.

Çünki, O yüce Mevlam çok kıskanır kulunu,başkasını sevme yalnız beni sev diyor o kadar,eğer birini seveceksen de benim için sev diyor.

İşte sevi de olalım,sevici olalım,sevilen olalım.Allah’ın seni ne kadar sevdiğini bilmek istiyorsan; sen O’nu ne kadar seviyorsun kendi kalbine bak.
Unutma mü’min ümitle ümitsizlik arasındadır.Allah korusun ikisinden birinin aşırısı inşanı şeytanın yoluna iter.

O yürek,bütün bunları seher vakti,üveyiklerin kanadında dostlarına dalga dalga yayar ve selamını yollardı...

Gelin ,ümitsiz olmayalım. Sevelim diyordu o yürek.

Sevin,sevin,sevin diyordu.

Bu yol sevgi yoludur.O yürek bu yolun çilekeş kuludur;diyordu.

Sevgi dolu tüm yüreklere,sevgi dolusu muhabbetler olsun.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bir yürek hikayesi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bir yürek hikayesi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Yürek Hikayesi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL