Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
BEKİR_ÇELİK
BEKİR_ÇELİK

BURKULMA

Yorum

BURKULMA

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1315

Okunma

BURKULMA

Bir ana sözü ’insanın yarası neredeyse canı orada’ yine duyduğum bir söz anamdan ’ El’deki yarada duvardaki delik ’ (buradaki el yabancı anlamında)
İnsanın canı, yarası neredeyse oradadır. Parmağı kesildiyse parmağı acır, ayağı burkulduysa ayağı, yüreği burkulduysa da yüreği.
Burkulmak kırıktan çok daha kötüdür bu arada.Kırıktan çok daha fazla acı verir.
(Tabi tüm bu cümlelerimi hem birinci anlamıyla hem de ikinci anlamıyla kullanıyorum)
İkinci söz ise herkesin yarası kendine acı verir.Başkası paylaşsa da acısını çok fazla etkilemez.
Doğru ya senin çektiğin acıyı en iyi sen hissedersin.Benzeri varsa bende, ben ancak kendimkinin aklıma geldiği kadar acı çekerim.
O da benimki için seninki için değil.
Eskiden cenazelerde yas yerleri vardı.Cenaze sahipleri oturur ağlardı.Hiç tanımayan da gelir ağlardı.Herkes kendi yasını tutar ona ağlardı.
Sanki biraz burada da var gibi öyle.Herkes kendi cenazelerine ağlıyor yaktığı ağıtlarda.
Son söz doktorlar kırıktan iyi anlarlar burkuk nedir bilmezler.Çatır çutur acı vererek getiriler kırılmış kemikleri bir araya tekrar kaynaşsın diye.Kaynaşır kaynaşmasına ama eskisi gibi olur mu? kırılmamış gibi.
Burkulmalar ise daha fazla zaman alır daha fazla acı verir.Çünkü kırık gibi ayrılmamıştır. birbirinden.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Burkulma Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Burkulma yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BURKULMA yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL