(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Sizi dikkatle okuyorum ve dikkatimi çeken bir şey var yazılarınızda. Neden sürekli yazdığınız şeyi açıklama gereği duyuyorsunuz? Cümle içinde sıkça açılan parantezlerden söz ediyorum evet. Okurun zekasına mı güvenmiyorsunuz, anlatımınızın desteklenmesi gerektiğine mi? Bence birinden birini tercih etmelisiniz; ya parantez içindekini, ya esas cümleyi. Her ikisi bir arada olunca gerçekten bu durum göze batıyor. Dildeki yozlaşma hakkında da bir hafta hiç susmadan fikir beyan edebilirim ama lüzumsuz çünkü artık internet denen bir şey var ki yozlaşmayı hızla yayan kanal bu. ne yazık ki çaresiziz. Saygılarımla.
Aynur Hanım, parantez içi yazılanların tamamı "açıklama"yı hedeflemez ayrıca; onu da belirteyim. "Anlatımın desteklenmesini istemek" gibi bir amacı da yok çokluk. Kendi payıma, vurguları, özellikle dikkat isteyen noktaları vd. nüansları imlemek istiyorum genelde.
Evet, doğru teşhis etmişsiniz. Elitizme olduğu kadar, popülizme de karşıyım. Hepsinin değil ama kimi okurların zekâsına güvenmiyorum, yalan yok. Sözünü ettiğim zekâ da öyle gündelik/günübirlik zekâ değil tabi. Etik ve estetik zekâ.
Peki, yılda kişi başına kitap okuma ortalamasının yerlerde süründüğü bir gerçeklikte, sizin güvendiğiniz dağlara kar yağmadı mı hâlâ?
Kolay değil, Kürk Mandolu Madonna'nın başına gelenleri yakınlarda deneyledik.
Bir de "Dildeki yozlaşma hakkında da bir hafta hiç susmadan fikir beyan edebilirim..." demiş ve sonrasını "ama"yla sürdürmüşsünüz. Niye ki? Keşke yazsanız da biz de yararlansak.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.