Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
mavitükenmez
mavitükenmez

KALEM (Denemeler)

Yorum

KALEM (Denemeler)

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

504

Okunma

KALEM (Denemeler)


“Dediler ki en güçlü silah acaba nedir,
Dedim ebetten ezele her daim kalemdir.”

Bir insanın, aklında tasarladıklarını, belki bir mektup belki bir not veya bir şiir, hikaye, roman, deneme, resim v.b. şekilde kağıda aktarıp ileriki zamanlara bırakılmasının en önemli aracıdır kalem.

Kalem demir parçası olur taşa, bir tüy olur parşömene, bir tuş olur daktilodan veya bilgisayardan aktarır düşünceleri kağıda. Geçmişi geleceğe taşır, geleceği ise aydınlığa ulaştırır. Geçmişte yapılan yanlışların, tekerrür etmemesi, kalemin yazdığı notların bir eseridir.

Alınan bir karar sonucu, verilen bir emri uygulamaya sokmak, ve onu yaymak kalemin eseri olduğu gibi en önemlisi ise bir inanışı düşünceyi yanlış dahi olsa muntazam bir şekilde yazarak yayımlayıp fikir akışı ile o fikre inananları kullanıp onlara iyi veya kötü bir yön verip, bir kitleyi kontrol etmek ve onların geleceğini tayin etmekte de tabii ki kalemin büyük payı vardır. Sonuç olarak kalem tek amaçlı değil çok amaçlı kullanılan ve yeri geldiğinde çok güçlü bir silaha dönüştürülen bir araç olabilir.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kalem (denemeler) Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kalem (denemeler) yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KALEM (Denemeler) yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
Kemnur
Kemnur, @kemnur
9.2.2017 18:57:58
Napoleon Bonaparte, “Dünyada iki büyük kuvvet vardır; birisi kılıç, diğeri kalemdir, fakat kılıç kuvveti, I ergeç kalem kuvvetine, mağlub olur” demiş. Kağıda dokunan kalem, kibritten daha çok yangın çıkarır.(M. S. Forbes)
Kalem kılıçtan keskindir. Güzel bir yazıydı. Biraz kısa olmuşsa da deneme türünün hakkı verilerek yazılmış.Selamlar
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL