Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
By_Siyasa
By_Siyasa

Özdağarcığımdan Damlalar

Yorum

Özdağarcığımdan Damlalar

1

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

717

Okunma

Özdağarcığımdan Damlalar

Çağımız hızlı bir çağ.

Teknolojinin hız kesmeyen başdöndürücülüğü, trafik karmaşası, gürültü kirliliği, nezih ve doğa ortamından uzaklık, iş yoğunluğu, iletişim teknolojisinin artmasına rağmen artan muhabbetsizlik ve iletişimsizlik, tekilleşen bireyler ve benmerkezci egoların tatminini destekleyen teknolojik program ve aygıtlar, insanın biyolojisine aykırı fabrikasyonlaşan yemekler ve bir süredir kök salan AVM kültürüne eklemlenmiş özellikle lokasyonundan ötürü ne yapsa yediren restorant markaları.

1990 kuşağı öncesi arkadaşlarımızın, hayatının mazisini biraz düşündüğünde, farkındalığına rahatlıkla varabileceği hayatımıza giren başdöndürücü değişiklikler.

Emin olun, eskiye özlem değil bu.Eskiden birçok şey daha zordu.Ama daha mutluyduk.Yaşımızın ilerlemesinin getirdiği sorumlulukların artışı değil bu mutsuzluğun sebebi.

Şu anda 5 yaşında olan bir çocuğu, zaman makinesine bindirip 80’li-90’lı yılların çocukluğuna götürseniz, insan doğasına uygun olarak kurguladığımız o oyunlarımızdan daha çok haz alacaktır.

Genetiği değiştirilmiş ürünler diyoruz ya, hayır sadece ürünlerin genetiği değiştirilmedi.Değişen ürünlerin genetiğiyle birlikte, her birimizin de genetiği değişti.

Etrafınıza bakın.Kullandığımız akıllı telefonumuzda bilgisayarlarımızda kurulu programlarla neler yaptığımıza bakın.Elimizdeki cihazları üretenler çalışıp tasarlayarak, sadece ceplerimizdeki ülkemizdeki sermayemizi elimizden almadı.Adeta beyinlerimizi de alarak, herbirimizi kendi fotoğraflarını çarşaf çarşaf yayımlayan, kendine aşık, kendini bişey zanneden, gittiği mekanda yediği yemekleri paylaşmayı bir halt etmek zanneden, kendini farklı gösterme hastalığına tutulmuş karakteri bozuk, ezik, benmerkezci, aciz mahluklar güruhu haline getirdi.

Depresyona girme eğilimlerimiz arttı.Bunun çaresi de elbette doğal değildi yine.Ve yine suni olarak sunuldu : Depresyon İlaçları.Kullandığımız ilaçların prospektüslerinde bile intihar hissi uyandırır yazıyor; oh ne güzel.

İşte bu yüzden toplumumuzda şahit olduğumuz şiddet ve intihar olaylarına şaşmayın.

Hayır sözüm meclisten dışarı değil.Sözüm kendim de dahil olmak üzere meclisten içeri.

Bu döngüyü tersine çevirmek zor.Zira alışkanlıkları terketmek zordur.Ama düşünüp teşhis edildiğinde, bunun böyle gitmemesi gerektiği de aşikar..

Vicdani muhasebe dolu saatler diliyorum..

28.12.2015

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Özdağarcığımdan damlalar Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Özdağarcığımdan damlalar yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Özdağarcığımdan Damlalar yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Meyzem
Meyzem, @meyzem
13.2.2020 12:30:27
Herşey değişti..bizlerde istedik belkide.. şuan elimizde telefon var ve ben yazı yazıyorum..işimize geldi bazen hoşumuza gitti.. velhasıl bizde değiştik..
Eskileri özlüyoruz tabiki huzur vardı komşuluk arkadaşlık vardı samimi içten insanlar güven vardı.. çocuklar sokakta oynardı hava kararınca ya dek..şimdi korkuyoruz herşeyden..
Kimin suçu hepimizin..kimse masum değil..
Çok güzel bir yazı okudum teşekkür ederim
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
20.9.2016 14:00:37
Beğeni:
2
Okunma:
717
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL