(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Aynen benim çocukların durumu özetlenmiş bu yazıda.
Her ikisi de Endüstri Meslek Lisesi çıkışlıdır. Büyüğü bilgisayar, küçüğü sıhhı tesisat bölümü. gel gör ki İstanbul'a geldiğimizde her ikisi de kendi branşlarında ( Ustalık belgeleri olduğu halde) asgari ücretli bile bir iş bulamadılar. O seccadesini vitrine serip namaz kılan namussuzlar var ya, işte o namussuzlar çocuklara asgari ücretin de altında maaş önerdikleri gibi bir de sigortasız çalışacaksan gel. Diyorlardı.
Sonunda her ikisi de aynen senin hikayenin kahramanı gibi Güvenlik görevlisi oldular.
Senin hikayede tek bir husus gerçeklere aykırı olmuş:
Öyle her önüne gelen güvenlik görevlisi olamıyor. Önce bir kaç ay kurs görüp sertifika ve belge alması gerekiyor. Yani ''Haydi formları doldur, hemen işe başla'' Diye bir durum yok.
Vay beeee. Şaka maka büyüğü dokuz, küçüğü sekiz senedir Güvenlik Görevlisi olarak çalışıyor.
Sevgili hocam, öyküyü yazarken vallahi Kangallar da geçti gözümün önünden. Güvenlik görevlisi olmak için önce kurs demişsin, o konuda uygulama yeni herhalde, benim memuriyetim sırasında şahit ıolduğum o iş işbaşı yaptııldıktan sonra seminer ve atış talimleri ile hallediliyordu... Okuyup yorumladığın için teşekkürler. Saygıyla
Bizim Azeri Türkçemizde bir atasözü var: Yılan yarpuzdan nefret eder, o da tam yuvası önünde yeşerir. İstediklerimizi elde ettiğimizde istemediğimiz bir çok yarpuzların hayatımızda yeşermesi hep bizi üzer. Peki ne yapmalıyız?
ya monoton bir hayat sürdürmek için onları da kabul etmeliyiz, aynı diğer atasözümüzün söylediği gibi: kaysı yemenin osurması da var
ya da mücadele etmelyiz. Bu da cesaret ister.
muhammed1347 tarafından 8/2/2016 11:20:54 AM zamanında düzenlenmiştir.
muhammed1347 tarafından 8/2/2016 11:23:33 AM zamanında düzenlenmiştir.
beğenine teşekkür ederim can komutanım... Sami hocayı ne kadar kaşısak faydasız, bekarlıktan bakımsızlıktan bitlenmiş iyice, evlendirsek mi ki... Selam ve saygılar
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.