Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Karalayıcı-34
Karalayıcı-34

Salih Abi ile Sohbetler 1

Yorum

Salih Abi ile Sohbetler 1

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

555

Okunma

Salih Abi ile Sohbetler 1

Salih Abi ile Sohbetler 1

Öyle gezerken bir yerlerde dinlenmek için çay molası vermeyi severim. Bir gün öyle iki alt mahalledeki Salih Abi’nin kahvehanesinde bir çay molası verdim. Tavşankanı bir çay diye seslendim içeri ben seslenince içerden o mahalleden bir genç geldi yanıma abi sana bir şey sorabilir miyim? diye. Sor dedim. Yazılarını takip ediyorum da hep aynı cümle ile başlıyor sebep ne dedi. Ve cümleyi o söylerken ben içimden tekrar ettim. Gecenin kıyısında yürürken, Hayata dair notlar alıyoruz. Diyeceksin ki gece sahil kıyısında falan mı dolaşmayı seviyorsun o sıra ilham meleklerin mi geliyor diye. Aslında evet sahil kıyısında dolaşmayı severim ve zihnimi boşaltıp aklımdakileri bir araya getiririm ama değil. Sakın bana deme benim aklıma ya kaçarken yada helada bir şeyler gelir diye. O işin komedisidir aslında biz ne yaptığımızı hayallerimizi gece kafamızı yastığımıza koyduğumuzda düşünür ve ona göre o kıyıda gezerken notlar alırız ne yaptık ve ne yapacağız diye. Bu yüzden diyorum diye de. Sen nereye bakıyorsun öyle beni dinlemiyor musun? Tabi canım tabi dinliyorsun da gözün kaydı yanımızdan geçen 18 yaşlarındaki güzel kıza değil mi? Sen de daha 19 yaşındaydın dimi? Sende haklısın aklın beş karış havadadır senin neyse ne diyordum. O ara çaylar bitmiş birer çay daha söyledik. Anlaman için bir kere o beş karış havada olan aklın ya 10 karış havaya çıkmalı ya da tam yerine oturup beş karış inmeli aşağı. Gecenin kıyısında yürürken ya kıyıdan yürüyeceksin ya da denize açıklara doğru gideceksin. Daha da hayalperest olacaksın. Bu sırada ne olursa olsun not almayı bırakmayacaksın ama ister kıyıdan gezip makul bir hayat yaşayacaksın ya da denizin en derin yerinde yüzeceksin hayallerinin peşinde koşarak adın deliye çıksa da. Ne olursa olsun gecenin kıyısında yürümeye de not almaya da devam edeceksin. Geceyi anladık da diyeceksin not neyin notunu değil mi? İnsanların hayatın yediğin kazıkların yani tecrübelerin ayrıntıların ki hayat ayrıntılarda gizlidir. Mesela demin ki kızı. Kimi abi Zeynep’imi? Adı artık her neyse. Salih Abi çayları tazele diye sesleniyorum içeri. Ne yapar neden hoşlanır diye ama rahatsızlık vermeden yapacaksın bunu sonra güzel bir sürpriz belki bir sohbet için yanıma gelirsiniz beraber. İnşallah abi,diyor ve ikimizi de ufak bir tebessüm alıyor. Not alacaksın mesela dostlarını sonra araya zaman ve mekan girerse ne kadar değiştiklerini eğer aynılarsa sana karşı zaten gerçekten dostlarındır onlar adlarını en başa not etmelisin. Not etmelisin aşklarını hayallerini dostlarını tecrübelerini hayatın sana attığı golleri kazıkları. Yani hayallerin nerede sen neredesin. Neyse çay molası dedik demliği bitirdik.
Karalayıcı

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Salih abi ile sohbetler 1 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Salih abi ile sohbetler 1 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Salih Abi ile Sohbetler 1 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL