Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Halukgta
Halukgta

Araf 185 Ve Ankebut 51.Ayetlerin Uyarıları.

Yorum

Araf 185 Ve Ankebut 51.Ayetlerin Uyarıları.

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

503

Okunma

Araf 185 Ve Ankebut 51.Ayetlerin Uyarıları.


Allah Kur’an da bizlere, öyle ayetler indirip ikaz etmiştir ki, adeta beynimizin içine sokarcasına, çok açık uyarılarda bulunmuştur. Kur’an ile bağımızı gereği gibi kuramadığımız için, bizler nefsimiz ve şeytanın etkisinden kurtulamıyor, ayetlerden gereği gibi faydalanamıyoruz. Sizlere Kur’an dan iki ayet hatırlatmak istiyorum. Bu ayetler üzerinde lütfen dikkatle düşünelim. Kıssadan hisse alana ne mutlu.

Araf 185: Göklerin ve yerin hükümranlığına, Allah’ın yarattığı her şeye ve ecellerinin yaklaşmış olabileceğine bakmadılar mı? O HALDE KUR’AN’DAN SONRA HANGİ SÖZE İNANACAKLAR. (Diyanet vakfı meali)

Ankebut 51: Kendilerine okunan kitabı, SANA İNDİRMİŞ OLMAMIZ ONLARA YETMEDİ Mİ? Şüphesiz bunda inanan bir kavim için bir rahmet ve bir öğüt vardır. (Diyanet meali)

Düşündürücü olduğu kadar, ibret verici iki ayet. Peki, bu iki ayette Allah kullarına ne anlatıyor?

—O HALDE KUR’AN’DAN SONRA HANGİ SÖZE İNANACAKLAR.

— KENDİLERİNE OKUNAN KİTABI, SANA İNDİRMİŞ OLMAMIZ ONLARA YETMEDİ Mİ?

Bu iki ayette çok açık ve net bir şekilde, BİZLERE YOL GÖSTERİCİ OLARAK KUR’AN IN YETECEĞİNİ, onun dışından bilgilere, rivayetlere inanmanın, dinden sapmak olduğunu anlatıyor. Ankebut 51. ayetin bir öncesinde, peygamberimizden mucize beklediklerini anlıyoruz. Allah Kur’an ın bir MUCİZE olduğunu, bundan başka mucizeler aranmasının yanlışlığını anlatıyor ve kendilerine okunan kitap onlara yetmiyor mu diyor. Bu ayetten de çıkaracağımız ders, din ve iman adına, KUR’AN IN BİZLERE YETECEĞİNİ ANLIYORUZ.

Ayetler bu kadar açık uyardığı halde, günümüzde neler söyleniyor bu ayetler için, şimdi de ona bakalım. Günümüzde bakın Allah, Kur’an ın bizlere yeteceğini söylüyor, Yaradan Kur’an bir MUCİZE olduğunu bildiriyor bizlere dediğimizde, her zaman ki gibi işlerine gelmeyen, cahiliye dönemindeki gibi, atalarının itikatlarına da iman etmenin telaşesinde, bazı ayetleri devre dışı bırakan, AYETLERİN ANLAMLARINI DEĞİŞTİREN silah ortaya çıkıyor ve şunu söylüyorlar.

(SEN BU AYETİN, NÜZUL SEBEBİNİ BİLİYOR MUSUN? Bu ayet o günkü topluma, atalarının dininden vazgeçmeyenlere hitaben indirilmiştir.)

Demek ki bu ve buna benzer ayetler, bugün hükümsüz öylemi dostlar? Yalnız o günkü topluma mı indirildi? Bugün bizlerin alacağı hiç dersler yok mu? Hani Kur’an evrenseldi? Hani zaman ötesiydi? Allah affetsin. Unuttukları Kur’an ın tamamı, o günkü topluma indirilmişti, bugün bizleri bağlamıyor mu? Yoksa işimize gelenlere mi iman ediyoruz. Allah ın dediği gibi, yoksa siz Kur’an ın bir kısmına inanıyor, bir kısmına inanmıyor musunuz? Bunun gibi birçok ayeti, hurafe inançlarımızı yaşamak adına, görmezden geliyor, üstünü örtüyoruz.

ALLAH BİZLERE KUR’AN BİR MUCİZEDİR DİYOR, BİZLER İSE HER BİLGİ KUR’AN DA YOKTUR DİYEREK, TOPLUMU BEŞERİN YAZDIĞI AMA KUR’AN IN ASLA BAHSETMEDİĞİ, DOĞRULUĞUNDAN EMİN OLAMAYACAĞIMIZ, KİTAPLARA YÖNLENDİRİYORUZ.

Allah Kur’an da, hiçbir şeyi eksik bırakmadık diyor da, ayetlerin nüzul sebebi konusunda özellikle açıklama yapmayıp detay vermiyorsa, bunu sorgulamak ya da sanki bunu eksiklikmiş gibi gösterenlere inanmak, büyük gaflettir saygısızlıktır, bunu da unutmayalım. AYETLERİ BİR OLAYA, YA DA BİR ZAMANA BAĞLAMAK, KUR’AN IN EVRENSELLİĞİNE AYKIRIDIR, AMA BUNU NE YAZIK Kİ ANLAYAMADIK.

Sizce ayetleri, Allah ın hiç bahsetmediği konularla bağdaştırarak anlamaya çalışmamız, bizlerin ayetleri doğru anlamamızı sağlar mı? Ayetler çok açık olduğu halde, hala gerçeklerden uzak dinimizi yaşıyorsak, bu dinin Allah ın emrettiği din olmadığının farkına varalım. Yoksa hesap günü, çok pişman oluruz. Bu ayetlere iman ettiğini söyleyen bir Müslüman, Kur’an ın dışından hiçbir bilgiyi, sözü din adına asla kabul etmez. TERSİNİ YAPAN İSE BU VE BUNA BENZER YÜZLERCE AYETE, İMAN ETMİYOR DEMEKTİR.

Allah Kur’an bir mucizedir diyor ve bu mucize sizlere yetmiyor mu diyerek bizleri uyarıyor. Tüm bu gerçekleri görmezden gelip, başka mucizeler arayıp, beşeri rivayet ve sanı bilgilerle dinini yaşayanların, mahşer günü çok ama çok üzülenlerin safında olacakları açıktır.

Allah peygamberimizden bahsederken, onda sizin için güzel örnekler vardır der. Evet, peygamberimizin hayatı, yaşamı ve adalet anlayışı ve güzel davranışları ile bizler için örnektir. Onun örnek yaşantısını araştıralım, öğrenelim ve hayatımıza geçirelim.

Onun hadislerinden elbette faydalanalım. Ama bu konuda çok dikkatli olalım. Çünkü benim adımı kullanarak yalan söyleyen, cehennemdeki yerini hazırlasın sözlerini, asla unutmayalım. Peygamberimize atfedilen her sözü, Kur’an onayından geçirelim. Çünkü peygamberimiz Kur’an ile yatan, Kur an ile kalkan, hayatına Kur’an ile yön veren örnek bir insandı.

DİN DÜŞMANLARI, PEYGAMBERİMİZE KARŞI SEVGİMİZİ, BAĞLILIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORLAR. ONUN ADINI KULLANARAK, DİNE NİFAK SOKMAYA ÇALIŞACAKLARDIR, LÜTFEN UYANIK OLALIM.

Dilerim Allah dan, yalnız Kur’an ın ipine sarılan, onun sınırlarını aşmayan, bilerek ve düşünerek iman eden, batıla sapmayan Rabbin halis kullarından oluruz.


Saygılarımla
Haluk GÜMÜŞTABAK
hakyolkuran.com/

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Araf 185 ve ankebut 51.ayetlerin uyarıları. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Araf 185 ve ankebut 51.ayetlerin uyarıları. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Araf 185 Ve Ankebut 51.Ayetlerin Uyarıları. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL