Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
DİLEK YILDIZI
DİLEK YILDIZI

GÖR/EV...

Yorum

GÖR/EV...

6

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

1120

Okunma

Okuduğunuz yazı 4.9.2014 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.

GÖR/EV...

GÖR/EV
Güz sancılarını boynuna kolye yapmış yağmalanmış kasabaların tütsülü acılarının kıyısından sıyrılıp henüz ayak değmiş yerleri ağır adımlarla geçtikten sonra dinlenmek için bir harabenin koynuna bırakmıştık kendimizi. Her şey planladığımız gibi giderse, üç akşam boyu daha ilerleyeceğimiz yol ve iki öğünlük erzakımız kalması gerekiyordu. Ki iki gün sonra uğrayacağımız bir dere kenarında hazır olacaktı bir sonraki erzakımız ve yapacaklarımıza dair notlar….
Hiçbir şey umduğumuz gibi gitmeyecekti bunu ikimizde şimdiden çok iyi biliyorduk. Ya diri diri bir canı ölüme terk edecek ya da bir hayatın daha nefes alabilmesi için kendimizi ve bizi bekleyenleri tehlikeye atacaktık. Sırtını dönüp ince parmaklarıyla o meşe ağacının sarkan dallarını gösterirken bana bağırmasaydı eğer onun kararını kabullenmeyeceğim kesindi. “Bana yaşamaktan, hayatta kalmaktan bir daha asla bahsetme sakın…” işaret parmağı hiddetinden titrerken göz bebeklerinin büyüyüp büyüyüp küçüldüğünü görebiliyordum. “Arkamızda kuzgunlara yem olarak bir çocuğu bıraktıktan sonra hayatta kalmaktansa, şu an idam sehpalarında ölmeyi yeğlerim.” O konuşurken bir yandan ona bir yandan akasyanın sallanan dallarındaydı gözüm. Kara sineklerin,maharetli yaşam dengesi kurmak adına yeni koloni tohumlarını bir insanın göz çukuruna bırakmalarının aslında doğal olduğunu anladığımda dolunayın aydınlığında asılmış kadının parçalanmış dudağından düşen beyaz kurtçukları sayacaktım neredeyse. İçinde harita, pusula ve biraz erzak olan sırt çantasını bana doğru fırlatıp konuşmasına devam etti. “Şimdi üç mezar kazmalıyız o zaman.” Başıyla tayların bulunduğu yerdeki samanlığı gösterip “ Benim yerime onunla devam etmen gerekecek anlaşılan. Bu tür görevlerde işin aksayacağını anladığında Roksana’yı bile alnından vurduğunu biliyorum.” Dediğinde beni bu kadar yakından araştırdığını bilmiyordum. Oysa sekiz hafta önce önüme konulan dosyada hayatını okuduğum kişi sadece iyi nişan alan, hedeften başka hiçbir şey tanımayan katı bir kadındı. Onunla görüşmek için girdiğim ceza evinde bile gardiyanların korkularını bile gözünde okumuştum. Gözümden hakkında ne çok şey kaçırmışım diye düşünceler geçse de şu an bu görev için seçtiğim en seçkin kişiydi.
-Dişil her şey mutlaka yaşatmak için geride yaşayan canlılar bırakmalı- olduğu prensibiydi bu kesinlikle. Ona o an için tek katıldığım sözü “ Bak yakılmış işte tüm kasabalar, yarın yıllar sonra yeniden inşa edilecek kim bilir bu kasabalar ! Ya… Ya ölenler yeniden gömüldükleri topraklarla yağmur sonrası bir çamurdan yeniden diriltilecek mi ? Sen işgalcileri öldürmüyor musun inandığın insanların özgürlüğü adına… !”

Bu yüzden iki kişilik girdiğimiz yola üçüncü kişiyle devam etmek zorunda kalmıştık. Bir gün öncesi dağ yürüyüşünde arkamdan soluk soluğa yürüyen kadının yerine nefesi açılmış bir sporcu gelmişti sanki. Elinden gelse sırtında taşıdığı kız çocuğuna bile aldırmadan beni bile taşımak ister gibiydi. Harabedeyken bir konserveyi yerken izledim ikisini. Gecenin serin esintisi harabelerin tarih sinmiş taş duvarlarını yalarken ikisi birbirine sığınmış bir mülteci sıcaklığı sunmaya çalışırken ben sabah güneşinin bana gölge sunacağı bir yerde başım sırt çantamda kafamda ertesi gün alacağımız yoldaydı.
Gözüme takılan birkaç bulut kümesi umarım yağmur yüklü ıslaklık düşürmez toprak yollarımıza diye düşünürken, (onu bu görev için seçtiğime) yaptığım seçim için memnundum aslında biraz da daha telaşlıydı zihnim, varacağımız yerler için….














-BAŞTA BANA YAZMAM İÇİN OLANAK SAĞLAYAN EDEBİYAT DEFTERİ ÇALIŞANLARINA ARDINDAN NAÇİZANE YAZIMI FAZLASIYLA ONURE EDEN SEÇKİ KURULUNA TEŞEKKÜR EDER EN DERİN SAYGILARIMI SUNARIM-









Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Gör/ev... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Gör/ev... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GÖR/EV... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabiha KÜÇÜKTÜFEKÇİ
Sabiha KÜÇÜKTÜFEKÇİ, @sabihakucuktufekci
6.9.2014 00:05:51


tebriklerim günün yazısına çok değerli yazarına..:)
Mecit Aktürk
Mecit Aktürk, @mecitakturk
5.9.2014 23:48:50
Tebrikler Degerli Dostum'a.

Basarilariniz daim olsun.

Selam ve dua ile...
Billur T. Phelps
Billur T. Phelps, @billurt-phelps
5.9.2014 23:16:24
Çok teşekkür ederim.

Sen de o kadar büyük bir istek vardı ki, ben sadece biraz daha körüklemiş olabilirim.
Ama görüyorum ki çok işe yaradı.

Evet... Ben de bu hikayeni devam ettirmen gerektiğini düşünüyorum. Ancak kişiler istedi diye
zorlama bir devam olacaksa olmasın. Zira ilk zamanlar burada seri olarak yazdığım bir hikayenin
sonu konusunda çok fazla ahkam kesen, bir kişi yüzünden esas istediğim sonu ekleyememiş,
gereksiz bir ilave ile hikayemi sonlandırmıştım. (Aslı bende farklı)

Bu hala içimde bir uhde olarak kalmıştır.

Sevgiler,
Sihirli Kalem
Sihirli Kalem, @sihirlikalem
5.9.2014 17:55:05
Bu öykünün devamı olmalı.
Cümleler ve kurgusu oldukça güzel.
Anlatım da gayet akıcı.

Kalemine,gönlüne sağlık.
Sevgiyle...
Bir tutam hayat
Bir tutam hayat, @birtutamhayat
5.9.2014 14:07:55
Güzel bir hikaye.
Pür dikkat okumak gerekiyor güzelliklerin ucunu kaçırmamak için.
Bu hikayenin evveli olmalıydı bence.
Hayat yorgunu aklımız, bazı şeyleri kavramakta güçlük çekebiliyor zira.
Bir de,
sanırım devamı olacaktır.
Olmalıdır diyorum...
Bu güçlü kalem, inşallah daha sık yazar,
bu güzelliklerden bizi uzun zaman aralıklarında mahrum bırakmaz.
Çok beğendim.
Etkili Yorum
Billur T. Phelps
Billur T. Phelps, @billurt-phelps
5.9.2014 10:00:47
Kutlarım güne gelen yazını.

Peki bu hikayenin devamı var mı ?

Sevgiler,
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL