Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
Gülüm Çamlısoy
Gülüm Çamlısoy

SÖYLEYİN NEREYE SAKLANDINIZ

Yorum

SÖYLEYİN NEREYE SAKLANDINIZ

4

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

600

Okunma

SÖYLEYİN NEREYE SAKLANDINIZ

SÖYLEYİN NEREYE SAKLANDINIZ

Kıdemli bir sancı dile gelmeyen.

Belki de bir hata telafisi mümkün olmayan.

Yoksa yaşam çözülmesi imkânsız bir yapboz mu parçaları her bir yere dağılmış.

Kim bilir hangi ellerde kayıp parçalar. Sayısız mefhum derinlerde gizli, sayısız insan yakınımızda uzak zikrettiğimiz. Bir dolu teferruat detaylara gizlenmiş.

İşte yine kaybettim bulduğumu sandığım parçaları. Bak, perde uçuşmakta. Kelebekleri görüyor musun daha yeni ziyarete geldiler balkondaki saksılarıma.

Tüh, menekşemin boynu bükülmüş. Sanırım fazla sevgi çürüttü çiçek ve yapraklarını. Oysa sevgiyi bol tutmam daha da çiçekleneceği anlamı taşımıyor muydu?

Sevgi çürütmez ki. Yoksa fazla mı koruyup kolluyorum sevdiklerimi. Büyük ihtimalle sevmeye, sevilmeye alışkın olmayan bünyeler hazmedemiyor bunca ilgiyi.

Kademe kademe yükseldi tüm duygular. Sayısız gel-git ve hâsıl olan dipsiz bir tsunami. Boyunduruğunda iken bu denli dalganın kolaysa yüzün derinlerde ve kolaysa atın kendinizi korunaklı bir sahile.

Özledim ne varsa kaybettiğim. Basit bir obje ya da her hangi bir insan da değil özlemini duyduğum. Yoksa görünmez mi oldu özlediklerim. Söyleyin nereye saklandınız?

Acaba ben nerelerdeyim? Yakında mıyım yoksa uzağında mı kendimin…

Defalarca kayboldum, defalarca ihbar ettim kendimi. Defalarca hükümsüzdüm. Defalarca da yargılandım. Maktulüm her seferinde. Sayısız kere öldüm ve sil baştan…

Eşkâli belirsiz faili meçhulün. Zira görünmezlik zırhında tüm eşkâller.

Suç teşkil eden her ne ise.

Hâkim Bey, savunma dosyam elimin altında. Çok emek verdim bu tutanağı hazırlarken.

Sayısız defter tükettim ve bir o kadar kitap. Belki milyonlarca ve bir o kadar emek.

Neden bu denli uzağındayım gizemlerin altında yatan nedenlerinin? Neden tüm sorularım cevapsız kalmakta?

Söyleyin, nerede hata yapıyorum.

Hayır, Hâkim Bey. Bu duruşmada avukat tutmadım ben. Güvenemem ki ona. Çalındı, tüm güven duygum çalındı. Uyuyordum ve derken ne var ne yok çaldılar ve ne varsa hükmedemediğim hükmedilmekte şahsım haricinde.

Bana da hükmeden nicesi üstelik. Sorularıma yanıt bulamazken dosyam kalınlaştı. Her yeni gün yeni argümanlar ekleniyor gündemime ve yeni faili meçhuller.

Suçlu muyum söyleyin yoksa maktul müyüm. Kim bilir belki de her ikisi de. Sonuçta benliğimin ve duygularımın katili yine benim. Kimsenin suçu yok. Onun için geri alıyorum şikâyetimi.

Bir ömür boyu da olsa razıyım cezama. Tamam, tecrit edin beni insanlıktan ve insanlardan. Ve atın tek kişilik bir koğuşa. İsterseniz bir ömür boyu karanlığa ve yalnızlığa maruz kalayım. Kim bilir belki de bulurum kayıp yönlerimi.

Sayısız teori değil mi üretilen?

Hadi irdeleyin beni psikolojik ve sosyolojik bağlamda. Hatta denek olarak bile kullanabilirsiniz. Boş bir oda ve sayısız deney tüpü. Zaten bir ömür boyu bir kobay olarak görülmedim mi insanların nezdinde.

Herkesin her an her olaya müdahil olduğu ve geri duramadığım sonsuz mecburiyet.

İnanılmaz uzun bir zincir üstelik etrafımda dolanan. Kilidi ise ezelden beri açılmamaya mahkûm ve yeminli.

Birbirinin devamı olan sayısız insan. Üstelik hepsi de birbirinin benzeri.

Evet, suçluyum sayın hâkim. Katilim ben. İnsanlığımın katili ve nefretin. Güvendiğim tüm insanların da katiliyim. En az beni dipsiz kuyulara atan o bağnaz zihniyetler kadar.

Ne sordunuz? Duyamadım… Aaa, evet olay sırasında evdeydim ve elimdeki kalemle öldürdüm her birini ve her nükseden duygu ve sancıyı. Cinayet aletim kalemimdir. Ucu körelmiş bir kalem. Keskin ya da güçsüz ama evet itiraf ediyorum: Son iki yıldır çok cinayet işledim. Ne de olsa binlerce kez ölmüş bir sevgi arsızıyım.

Daha öncesi mi… Ne fark eder, sayın hâkim. Öncesinde farklı cinayet aletleri vardı ruhumda sakladığım. Sayısız ortam canhıraş mücadele verdiğim.

Evet, öncesinde de yeltenmiştim ama inanın ki o zamanlardan kalma hiçbir anı yok belleğimde öldürdüklerime dair. Olsa olsa çuval çuval hayal kırıklığı.

Razıyım cezama. Evet, suçluyum. İnsan olabilmenin adına öldürdüklerimin adına suçluyum.


Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Söyleyin nereye saklandınız Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Söyleyin nereye saklandınız yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SÖYLEYİN NEREYE SAKLANDINIZ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Davidoff
Davidoff, @davidoff
8.7.2014 00:48:05



Bir yazıda okumuştum...

" Baban bir daha gelmeyecek kızım uyu, diyordu.
Bu gece uyuyamazsam da yarın mutlaka uykusuz kalır, ben de uyurum ama o hakim amca, sanırım baban gül ağacında sallanır ve ona yalvaran gözlerle bakarken bir daha hayatı boyunca rahat uyuyamayacaktır.

İyi geceler kızım, "


Kimse saklanmaz.
Ya işlediği suçlar vardır, ya ölmüşlerdir, ya da onları izliyorlardır.



Sevgiyle.



Etkili Yorum
Sihirli Kalem
Sihirli Kalem, @sihirlikalem
7.7.2014 17:13:11
Kimler kimler ölüyor o sandığa baktıkça şaşıp kalıyoruz.

Ben ne zaman o kapıyı aralasam silik yüzlerle, tonlarca hayal kırıklığıyla karşı karşıya kalıyorum.Ve ne kadar üzülüyorum bir bilseniz! İnsanları insan oldukları için kabullendiğimizden bütün sancılar bizim, abarttığımız için sevgileri, değerleri verdiğimiz için fazlasıyla bütün keşmekeşini biz çekiyoruz bu hayatın.

Şimdi bir elimle yazıyor olsam da emin olun ki iki gözümü de dikkatle verdim yazınıza.

Yazdıklarımızda ortak bir payda var ve emin olun ki o çok güzel bir payda.

Biz suçlu değiliz, o sandıklardan çıkan pişmanlıklar olsa da biz kötü değiliz...

Tanrı soğutsun taze acıları demiştim bir yazımda,

Ve emin olun ki öyle acılarla karşı karşıya kalıyoruz ki bir öncesini unutuyor, öldürüyoruz.
Benim sandığımda ne çok ölü var bir bilseniz, bir çoğu kendini bile bile öldürdü, kimi de güle güle çekti vurdu.

Mühim olan şey şudur yazarım;

güzel ölüm, ve geride bırakacak temiz kalpli güzel dostluklar ve bir iki günlük...

O zaman anlayacak herkes her şeyi...


Sevgimle ve her zamanki saygımla..



Ozan İhlasi (Bekir Akbulu
Ozan İhlasi (Bekir Akbulu, @ozan-ihlasi-bekir-akbulut
7.7.2014 16:50:23
GÜZEL BİR ANLARIMDI YÜREĞİN VER OLSUN TEBRİKLER GÜLÜMHANIM
Uğur Demiröz
Uğur Demiröz, @ugurdemiroz
7.7.2014 02:58:00
şiir gibi akıcı ve etkileyici bir yazı... tebrikler
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL