Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Neslihan Dinç
Neslihan Dinç

Işıldayan Güneş

Yorum

Işıldayan Güneş

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1736

Okunma

Işıldayan Güneş

Işıldayan Güneş

Ufukta güneş doğar doğmaz gözlerim kamaştı ışığından.Hiç bıkmadan seyretmek istedim doğan güneşi.Bieşey dikkatimi çekti vegüneşin gözleri,burnu,ağzı olduğunu farkettim.Önce hayal mi yoksa gerçek midiye bakınıp durdum.Artık emindim güneşin bir yüze sahip olduğunu.Bana gülümsedi ve birden yüzünün düştüğünü görünce çok üzüldüm.Işıkları birden sönüverdi.Yüzünü başka yöne çevirdi ve ışıklarını da döndüğü yöne doğru saçmaya başladı.Güneşi çağırdım bana dönüp her yeri aydınlatması için ama dönüp bakmadı.Bulunduğum her yer karanlık ve korkutucuydu.Yüzünü neden çevirdi diye düşünürken bir ses sürekli beni suçluyordu.İsyan ettim doğmayan güneşe,saçmayan ışıklarına...Güneş birden yüzünü çevirdi ve bana kızgın gözlerle bakmaya başladı.Bana sadece mutlu olursam,etrafıma gülücükler saçarsam ışıldayan ışığından banada verecekmiş.Ben güneşin bana ne demek istediğini anlamıştım.
Çok korkmuştum bir daha doğmayacak diye.Güneş haklıydı çünkü ben karanlığı seçmiştim ama karanlığın insanı yalnızlaştırdığını bilemedim.Gözlerimden pişmanlık gözyaşları aktığını hissettim.Kendimle yüzleşirken,kendi içimde ağlarken birden dünyamın aydınlandığını gördüm.Bir hışımla ayağa kalkıp gözyaşlarımı sildim.İnanamadım güneşin beni ısıttığını,beni mutlu ettiğini...Bir süre birbirimize tek kelime etmeden gülümsedik.Gülümsemenin insanı huzurlu kıldığını,insanı mutlu ettiğini ve gülümseyerek dostluklar edildiğini anladım.Ellerimi uzattım ışıklarını tutmak için kendimi yatağımda gözlerim mahmur,bir sesin beni çağırdığını duydum.Gözlerimi açtığımda gökyüzünde güneş bana gülümsüyor ve PEK ÇOKLARI MUTLULUĞU İNSANDAN DAHA YÜKSEKTE ARARLAR,BAZILARIDA DAHA ALÇAKTA...OYSA MUTLULUK,İNSANIN BOYU HİZASINDA...HEP GÜLÜMSE VE KÜÇÜK ŞEYLERLE MUTLU OL dedi.Ben sessizce teşekkür edip güne merhaba dedim.




Neslihan DİNÇ

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Işıldayan güneş Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Işıldayan güneş yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Işıldayan Güneş yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
T I F I L
T I F I L, @imen
12.5.2014 20:36:42
güzel bir paylaşım olmuş
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL