Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
el
elbistan

Kısa Bir Hikaye

Yorum

Kısa Bir Hikaye

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

558

Okunma

Kısa Bir Hikaye

Seksenli Yıllar. Caddeler bomboş. Trafik henüz günümüzde olduğu gibi değil. Arada bir, tek tük seyrediyor caddede arabalar. Bugünkü gibi herkeste yok; kolay da değil, tüm varlığınızı veriyorsunuz sıradan bir araba edinmek için.. Sacit abi de arabası olanlardan. Hali vakti yerinde olan çift maaşlılardan, parayı istif edenlerden yani.. Onunla aynı yerde çalışıyor, aynı mahallede oturuyoruz.
Teklif kendisinden geliyor ve ısrarını kıramıyoruz..
Ben ve iki bayan arkadaşı hemen her gün arabasına alıyor.
Mesafe olsa olsa bir mil, belki daha da az.
Sabah gelip akşam dönüyoruz.
İşe gelirken İniyor,eve dönerken çıkıyoruz.
Uzun değil daha ikinci haftasındayız.
Bir gün baş başa odadayız Sacit ağabey ile.
Yeniyim ve henüz daha tanıma safhasındayım.
Kemal diye söze giriyor, araba su değil benzin yakıyor.
Git gel az yol değil. Gerçi gelirken iniyoruz sorun değil ama dönerken çıkıyoruz. Benzin mi dayanır buna. Tırmanışta düzdekinin en az iki üç katını yakar. Üstelik sırf benzin değil, yağ da yakıyor ayrıca motor ve lastik yıpranıyor o da ayrı maliyet.
Peki çözüm,çözüm nedir diyorum.
Biraz düşündükten sonra bir çözüm var ama nasıl olur bilemiyorum ki diyor.
Nedir söyle Sacit abi;
Nasıl olur acaba.
Düşündüm de; arabaya kumbara koyayım diyorum.
Kumbara mı?
Bir anda düşeceği duruma üzülüyorum. Bir meslektaşım adına üzülüyorum. Neler olacağına neler konuşulacağını, insanların ona nasıl bakacağını düşünüyorum.
Haddim değil size fikir sunmak, yarı yaşındayım ama bak bu iş yürümez, koyduğunla kalırsın, adın kumbaracı Sacit’e çıkar ve ne yapsan bundan kurtaramazsın kendini diyorum.
Zaten soyadın Kumbaroğlu, en iyisi hiç teşebbüs etme buna diyorum.

……………

Zamanla tanıdım.
Allah için başka yönüne söylenecek bir şey yok ama Sacit abi bu konuda dairenin maskotuymuş meğerse.
Aslında kumbara yakışırmış ona. Bu sayede hiç unutulmaz hep hatırlanmış olurdu herkes tarafından. Kumbaracı Sacit olarak anılırdı yaşamı boyunca.
Yanlış yapmışım, uyarmamalıydım Macit ağabeyi. Bir ünden ve şandan mahrum etmişim onu, sonradan anladım sonradan farkettim bunu.
Yazık olmuş..


Kemal GÜL
03.12.2013



Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Kısa bir hikaye Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Kısa bir hikaye yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Kısa Bir Hikaye yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL