Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
gürhan
gürhan

sarin

Yorum

sarin

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

563

Okunma

sarin

sarin

SARİN
İnsanlık ölüyor yaşadığımız dünyada!
İnsan olan nerede?
Katlediliyor çocuklar kimyasallarla!
Dur diyen hani?
20 Ağustos’u 21 Ağustos’a bağlayan gece
Şam’ın doğu ve batısındaki yoksul bölgeler…
Kadın ve çocuk ekseriyetle, 1360 ölü… Kimyasal gaz saldırısı…
Bir kısmı uykuda, bir kısmı sığınakta, bir kısmı bodrumda yakalandı bu gaza!
Esad işler kesat insanlık namına sende!
İşine gelmeyeni kes at hesabı seninkisi de!
Sarin’e sarıldı ahirde sonunu imzaladı.
Sen ve senin şahsında Suriye’deki katliamlara göz yuman bütün akvamı beşer! İsrail, Amerika, Rusya, Çin, İran vesaire… Cehennem olacaksınız!
Görünürde Esat var ama arkada herkes var!
Ölenler Suriyeli tek!
Ya savaş da erkekçe olsun bari! Ölümlerde adilce olsun, adice değil!
Şam’ın Gota bölgesi…1360 ölü… Ne kadar da kolay geliyor dile. Sadece istatistiki bir rakam olarak algılanmaya başlandı bu coğrafyadaki ölümler. Bu ne büyük bir zulüm!
1988’deki Halepçe’den sonraki en büyük kimyasal saldırı.
1360 ölü hem de Sarin’den!
Kim saracak bu yarayı sorarım size?
Kim merhem olacak bu derde?
Hemen Esad’ı sarın. Sarmalayın Suriye’yi. Postalayın zulmedeni! Mısırda halk ölüyor, Suriye’de halk ölüyor, Irak’ta halk ölüyor, Filistin’de halk ölüyor. Bosna’da da öyleydi Burma’da, Doğu Türkistan’da öyle!
Bir halk ölüyor dünya çok oluyor. Nedense hep Doğu’da, hep İslam ülkelerinde bu ölümler! Tersini düşünün bir zahmet. Almanya’da olsaydı bu saldırı yahut Fransa’da, Hollanda da, ya da İngiltere’de, yok yok Amerika’da olsaydı ne olurdu acaba? Bir – leş- miş milletler seyreder miydi bu kadar!
Sora sora Bağdat bulunuyorsa neden sarin sarin Suriye bulunmasın değil mi?
Uykuda ölen çocuklar!
Sizin suçunuz o coğrafyada doğmak orada olmak!
Güzel sözler söylenecek ardınızdan, bazıları tim sah gözyaşları dökecek, çocuklar ölmesin diye nara atacaklar. Oysa kimse bugüne kadar kılını kıpırdatmadı. Siz dünde yaşıyordunuz orada. Ve bu gazlı saldırı göstere göstere geldi. Sarin sarin geldi.
Uykuda yan yana zehirlenmiş çocuklar. Boy boy, yaş yaş, kaş kaş, göz göz… Sizin eseriniz ey medeni dünya bu vahşet! Ölen çocuklar İsrail’in değil, Amerika’nın değil, Rusya’nın değil Suriye’nin çocukları, umurunuzda mı?
Kızarmış gözler dolaşıyor sokakta. Gözbebekleri küçülmüş insanlar… Kusanlar çokça… Ciltte dökülmeleri olanlar… İshal olanlar… Nefes alamayanlar!
İmzanız orada!
İnsanlığınız ishal olmuş kuburlarda!
Utanması icap edenler dünyanın geri kalanlarıdır.
Gözleri utançtan kızarması icap edenler bütün dünyadır.
Nasıl bakacaksınız o çocukların cesetlerine!
Gözbebekleri insanlıktan mahrum olduğu için küçülenler nasıl hesap vereceksiniz yaratıcıya?
İnsanlığı irinli ruhunda tel tel dökülenler nasıl bakacaksınız Suriyelilerin yüzüne?
İnsanlıktan nefes ve nasip alamayanlardır mahcup olması gerekenler!
Sarin gazını Esad’a sorun! Ona gaz verenlere sorun!
Bir dakikada solunum ve sinir sistemini felç ediyormuş bu gaz.
Bir dakikada bütün dünya felç oluyor oysa!

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Sarin Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sarin yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
sarin yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
srvt
srvt, @srvt
23.8.2013 19:15:01
http://www.youtube.com/watch?v=m94BO9kzx_Y

Sarin gazının nasıl öldürdüğünü,bu katliamlardan hiç içleri sızlamayanlar yukarıda link ini verdiğim 30 sn lik videoyu izlesinler ve kendilerini yada çocuklarını onun yerine koysunlar lütfeeeeeeeeeeeeen.

Yüreğinize sağlık üstadım...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL