Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
İDRİS ÇETİN
İDRİS ÇETİN

SAMAN YEM SU İSTİYOR MU?

Yorum

SAMAN YEM SU İSTİYOR MU?

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

830

Okunma

SAMAN YEM SU İSTİYOR MU?

SAMAN YEM SU İSTİYOR MU?

Elektrik Anadolu’daki köylere henüz gelmemişti. Köylere elektrik geleceği haberi yayılmaya başlamıştı. Çeltek köyünde yaşayan Yusuf, çobanlık yaparak geçimini sağlamaktadır. Koyun ve keçiden oluşan davarı çoktur.
Çoban Yusuf, davarı dağda otlatmaktadır. Elektriğin geleceği haberi Çeltek köyüne de gelmiştir. Ama Çoban Yusuf’un Çeltek köyüne elektrik geleceğinden haberi yoktur.
Komşu Ahmet’in de birkaç davarı vardır, bu davarını da Çoban Yusuf ile gütmektedir. Ahmet, kendi davarını görmek, hem de Çoban Yusuf ziyaret etmek için yola çıkar. Davara yaklaştığında Ahmet, Çoban Yusuf’a yüksek sesle çağırmaya başlar:
“Yusuuuf! Yusuf! Nasılsın?”
Yusuf çobanda uzaklardan:
“İyiyiiim, iyiyim. Ahmeeet Ahmet! Köyde ne var, ne yok? Köyde ne var ne yok?” diye tekrar bağırmaya başlar. Bu bağrışmalar ile sesler dağlardan aksederek tekrar dönmektedir. Bağrışmalar, bu yansıma ile dağları taşları inletmektedir.
Ahmet de tekrar:
“Yusuuuf Yusuf! Köye elektrik geliyooor. Köye elektrik geliyor… Haberin var mııı, haberin var mııı?” Diye bağırır.
Çoban Yusuf:
“Ahmeeet Ahmet! Bu köyümüze gelen elektrik saman, yem ve su istiyor muuu? Saman yem ve su istiyor muuu?” Diye bağırır.
Ahmet:
“Yoook yok! Saman, yem ve su istemiyooor. Yoook yok! Saman, yem ve su istemiyooor, istemiyooor; Yoook yok! Saman, yem ve su istemiyooor…” Diye tekrar bağırır.
Çoban Yusuf:
“Ahmeeet Ahmet! Köyümüze gelen elektrik; saman, yem ve su istemiyorsa; öyleyse köyümüze gelsiiin, gelsin. Yem, saman ve su istemiyorsa, köyümüze gelsiiin gelsin; köyümüze gelsiiin gelsin…” Der.
22.06.2013
Çekerek/Yozgat

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Saman yem su istiyor mu? Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Saman yem su istiyor mu? yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SAMAN YEM SU İSTİYOR MU? yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL