Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
sareyaprak
sareyaprak

Utanıyorum

Yorum

Utanıyorum

6

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

798

Okunma

Utanıyorum

Kızım divanın üzerinde uzanmış,elindeki telefonla facesinde geziniyor.Bende bir tabak dolusu yeşil eriği bitirmekle meşgulüm. Kızım bir kahkaha attı.

"Anne bak Figen faceye ne yazmış." Dediğinde merakla dinlemeye başladım.

Figen kızımın ilkokul arkadaşı. Amerika ’da bir üniversitede çalıştı, Daha sonra İsviçre’ de çalıştı, şimdide Tokyo’ da bir üniversitede çalışıyor.

Filiz’ in yazdığı aynen şöyle:

"Bu şerefsiz yüzünden Tokya ’ da Türk olduğumu söyleyemiyorum. Ben Tokya ’ da aracımı kilitlemeden bırakıyorum, evimin kapısını kilitlemiyorum. Böyle bir halka bu adilik yapılır mı?"

Konu iyice ilgimi çekti.

Haber bültenlerine yansımış olay; ama ben kaçırmışım.

Sedat Anılır diye bir dolandırıcı, yaptıkları ile Japonya ’da yaşayan Türklerin utanmasına neden olmuştu.
Bende basını araştırdım. Konu çok ilginç geldi. Gazeteden alıntı yaptım.

Tokyo Üniversitesi, “130 yıllık tarihimizde böyle bir şey yaşamadık” diyerek Anılır’ı işten attı, doktorluk unvanını iptal etti

Vatan gazetesinden Uğur Koşbaş’ın haberine göre, dünyanın en iyi 10 üniversitesinden biri olan Japonya’nın en prestijli okulu Tokyo Üniversitesi’nde “Türk bilim sahtekarı” şoku yaşanıyor.



“Uzay Asansörü” adlı projesiyle Japon ve dünya basınına konu olan, NASA’da iki yıl astronotluk eğitimi alarak “İlk Türk astronot” olduğu iddiasıyla ortaya çıkan Serkan Anılır, Japonya’yı karıştırdı. 2003 yılında Tokyo Üniversitesi’ne verdiği doktora tezinin yüzde 40’ı “aşırma” çıkınca bir anda ülkede bilim dünyasının tüm şimşeklerini üzerine çekti. Anılır’ın Türk Ulaştırma Bakanlığı’nın kendisini NASA’ya gönderdiğine dair belgenin de sahte olduğunun belirlenmesinin ardından yardımcı doçent olarak görev yaptığı Tokyo Üniversitesi, 37 yaşındaki Türk’ün doktora tezini iptal etti, üniversite ile ilişiğini kesti. Rektör Junichi Hamada, Yomiuri Shimbun gazetesine yaptığı açıklamada, “Şok içindeyiz. Bu inanılmaz bir durum. 130 yıllık tarihimizde hiçbir doktora tezini iptal etmedik, kimseyi görevden atmadık” dedi ve Anılır’ın doktora tezini kabul eden heyet hakkında da soruşturma açıldığını duyurdu. Anılır’ın internet sitesinde yayınladığı astronot fotoğrafının da fotomontaj olduğu ortaya çıktı. Illinois Üniversitesi ve İTÜ mezunu olduğunu belirten Türk’ün, bu okullarla da bir ilişiği olmadığı tespit edildi.

TÜRKİYE’YE DÖNDÜ

2001 yılında kendisiyle Tokyo Üniversitesi’nde eğitim aldığını söyleyen bir Türk okul arkadaşı, “Onun bir yalancı olduğunu herkes bilirdi. Ama yalanlarıyla çok eğlenirdik. Bir keresinde odasında sahte bir NASA kimliği hazırlarken bile gördük. Bu yalanlarının eninde sonunda başına bir bela açacağı belliydi” dedi. Gelişmeler üzerine daha önce Anılır’ı yere göğe sığdıramayan Japon basını özür yazıları yayınladı. Japonya Uzay Geliştirme Ajansı da, Anılır’a ait olmadığını tespit ettiği 4 makalesini kronolojik listeden çıkardı. Anılır’ın kitabını basan yayınevi ise kitabın basımını durdurduğunu açıkladı. Hakkında belgede sahtecilik, intihal ve nitelikli dolandırıcılıktan soruşturma açıldı. Fahri Büyükelçilik yaptığı Wakayama vilayeti Kushimoto ilçesi verdiği bu fahri elçilik ünvanını geri aldı.


Bu haberleri okuduktan sonra, gel de Figen ’ e hak verme.

İnsanın dini,imanı mezhebi ne olursa olsun,bana göre sadece iyi insan ve kötü insan vardır.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Utanıyorum Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Utanıyorum yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Utanıyorum yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
sami biberoğulları
sami biberoğulları, @samibiberogullari
27.5.2013 19:01:41
Oldukça ilginç...

Koskoca Tokto Üniversitesinin böyle bir sahtekarlığı yemiş olasına inanamıyorum. Adam 2003 te Tokyo Üniversitene girmiş. Anladığım kadarıyla hiç bir vasfı da yok. Yıl 2013 yani on senedir o üniversitede bu adam. Hiç kimse anlamamış mı yani?


Değerli Arkadaşım.


Diyelim ki sahte doktorluk yapıyorsunuz. Bir iki uyduruk ilaç yazarsınız gelen hastalara bu olabilir ama ameliyat filan yapamazsınız..Bu imkansızdır.

Konu uzay asansörü projesi ve dolsayısıyla uzay olunca bu sahtekarlığın çok dahas kolay anlaşılması lazımdı derim. Bu işte bir iş var gibi.


Neyse..Yine de eğer Japonya'da böyle bir Türk ortaya çıkıp da o güzelim ülkeyi karıştırdı ise Allah her türlü cezasını versin.

Çok şükür ki Japon milleti bir Türk'ün yaptığı bu sahtekarlık dolayısıyla tüm türkleri sahtekar olarak görmeyecek kadar sağ duyuludur.

Selam ve sevgilerimle.
mehmetmacit
mehmetmacit, @mehmetmacit
25.5.2013 22:06:08
size gönülden katılırım.
Batılılar bizden dürüst olmasalardı,medeniyette bu kadar ileri gitmezlerdi.
Birde müslümanız diye övünür dururuz.
paylaşım için sağ olunuz.
Hasan Özaydın
Hasan Özaydın, @hasanozayd305n
25.5.2013 09:32:06

YALANCI


Sana:
Bunca sene,
Yalan söylemediysem.
Anamın öğretmediğinden.
Dövdüğünden dir küçükken,
Ebemin...

Öğretmemişse anne babası ,
Büyüyünce hocası...
Tebrik ederim saygılarımla.
superbaba
superbaba, @superbaba
24.5.2013 23:46:15
İşte iki ülke arasındaki fark. Aslında çok ülkelerde böyledir. Sahtekarlıkları, yolsuzlukları,vatan hainliği ortaya çıkan kişinin tüm itibarı sıfıra iner...
Nerede mi?
Türkiye dışındaki ülkelerde...
Ya Türkiye'de?
İtibarı artar...
sareyaprak
sareyaprak, @sareyaprak
24.5.2013 23:06:11


sareyaprak tarafından 5/24/2013 11:06:02 PM zamanında düzenlenmiştir.
bekir odaci
bekir odaci, @bekirodaci
24.5.2013 23:00:19
evet efendim sizinde dediğiniz gibi iyi ve kötü vardır ya kötüdür yada iyi aslında tersten düşünecek olursak iyi olmazsa kötü bilinmez kötü olmazsa iyinin değeri bilinmezdi onun için taraf olmada büyük rolü var emeğinize sağlık saygılarımla selamlar
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL