Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
yunus1993
yunus1993

DOGAMA DOKUNMA AHMET GENÇ

Yorum

DOGAMA DOKUNMA AHMET GENÇ

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

849

Okunma

DOGAMA DOKUNMA AHMET GENÇ

DÜNYA DEGİŞİYOR, İNSANLAR GİTTİKÇE ÇIKARINDAN başka bir şey düşünmez oldu ve yeşil alanlarımız da buna istinaden birer birer ellerimizden kayıyor. Peki, kim alıyor yeşil alanlarımızı bizden. Başta kapitalizmin baş mimarları, şirketler. sırf ticari emelleri için doğamızı bizden alıyor. Vede çıkarcı idareciler.
1990 ların başında bir tek evi bile olmayan AHMET GENÇ, belediye başkanı olunca ne hikmetse Kemerburgaz daki birçok ev ve arsanın sahibi oluyor. Ve bunu yaparken de kendi üstüne değil akrabalarının üstüne gösteriyor vede böylelikle vergi ve ‘sen bu parayı nerden buldun’ dan kurtuluyor.
Ve bizim evin önünde yeşil alanı kendi döneminde bir şahısa satıyor. Burası yeşil alan gözüken yıllardır bizim ağaçlarla süslediğimiz bir saha büyüklüğündeki alan. Şimdi. Benim kapımın önünü benim milletimin yeşil alanını ne hakla ve bize sorulmadan satıyorsun. Devletin malı sizin kişisel çıkarınız için değil halka hizmet olsun diye vardır. Bu devlet orayı park yada saha yapamıyor mu da bilmem ne olduğu bilinmeyen birilerine satılıyor.
Ve de o doğa harikası yerde bahçeler parklar olucağına villalar yapılıyor. Villa demek halkla arana mesafe koymak demektir. Sen park yap ki herkes yararlansın bir kendini bilmez zübbe değil.
Buradan devlete değil halka sesleniyorum siz birlik olmazsanız yarın sizin kapının önünü de bir başka AHMET GENÇ ler satar. Birlikten kuvvet doğarsa yeşil doğamız bize yani yarınlarımıza kalır.
YAZAR:YUNUS EMRE SÖZGEN
TARİH:03.05.2013

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Dogama dokunma ahmet genç Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Dogama dokunma ahmet genç yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DOGAMA DOKUNMA AHMET GENÇ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL