Okuduğunuz
yazı
15.8.2012 tarihinde günün yazısı olarak seçilmiştir.
...
...
Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şimdi bu bölümde bu Fiko ile Hacerin durumu biraz karışık. Hacer öldürülen kocasının intikamınıı almak için planlar mı yapıyor yoksa kader deyip eski aşkı ile yeni bir hayatın düşlerini mi kuruyor...Neyse anlayacağız ileride herhalde.
Anlıyorum. Yazım tarzından belli oluyor zaten. Başarı hedeflenen şeyin hedeflendiği gibi netecilendirilebilmesidir. Siz hedeflediğiniz doğrultusunda yazıyorsunuz.
Eskiden, romancılar, şairler, hikayeciler, senaristler vardı.
Senaristler kendileri senorya yazardı. Bazıları, basılmış romanları, hikayeleri senare ederlerdi.
Bu noktadan bakıldığında, roman, hikaye, şiir, senaryo kendi içlerinde değerlendirilecektir.
Mesela, sizin çalışmanızı senaryo olarak isimlendirdiğimizde, hiç bir yoruma gerek kalmadan, harika bir senoryo dememek için hiç bir neden yok.
Ama roman çerçevesinden değerlendirdiğimizde bazı noktalardan güçsüz kalıyor.
Niyetinize göre, uzun soluklu, filme dönüştürelecek senaryo tadındaki çalışmanızı, roman yerine senaryo olarak nitelersek, yerine oturmuş olacak.
Tabi bunlar benim düşüncelerim. Görüşler izafidir. Dostluğunuza sığınarak görüşlerimi ifade ediyorum.
Değilse herhangi bir eleştiri niyetim yok.
Çünkü emeğin kutsallığına inanıyor, ne olursa olsun emeğin takdir edilmesini öne çıkarıyorum.
Her şeyin mutlaka eksikliği olabilecektir. Dostların uyarılarıyla eksiklikler mükemmeliyete ulaşır diye inanıyorum.
Çalışmanızın bitmesini canu gönülden arzuluyorum. Bayram dinlencelerinde başından itibaren okuyacağım inşaallah.
NİYETİM DE BİR FİLM SÜRÜKLEYİCİLİĞİNDE, TASVİR VS İLE FAZLA SIKMADAN YAZMAK.ABARTMADAN KISA TASVİRLERİ TERCİH EDİYORUM.Gülbahar, Ümmühan, Halil Kaya, Bora çevresinde kurgulanmış bir aşk romanı yazıyorum. Seksen öncesi, gergin dönenmde geçen bir hikaye. BİRİNCİ BÖLÜMDE, Genç Ümmühan'ın, kendisini bir kardeş gibi gören Halil Kaya'ya olan tutkulu aşkını zorla kabul ettirişi ve Bora'nın, siyasi olaylardan uzakta durmaya çabalarken arkadaşı için adam öldürüp cezaevine girişi işlendi. İKİNCİ BÖLÜĞMDE, Halil ile Ümmühan'ın evliliğini, kürt kızı, zeki Gülbahar'ın hayatındaki zorlukları anlatarak devam ediyoruz. Kurgunun devamında Halil Kaya'nın yurt görevlisi olarak Bulanık yetiştirme yurduna gelişi, Gülbahar'ın maruz kaldığı sıkıntılardan sonra yurda verilişi, zekası dikkatini çeken öıza Halil'in desteği, kızın da Halil'e duyduğu platonik aşk işlenecek... SAYGILAR
Güne gelen seri yazınıza tebrikler Kemal bey, serinizi baştan kaçırdım, başını okumayınca da insan bir şey anlamıyor.İnşallah bayramdan sonra en başından başlayıp okumaya niyetleniyorum. Yorumumu, okumaya başlayıncaya saklıyorum. Çok güzel olduğunu sık sık güne gelmesinden tahmin edebiliyorum, emeğinize sağlık, tekrar tebrikler, selam ve saygılarımla.
Gülbahar, Ümmühan, Halil Kaya, Bora çevresinde kurgulanmış bir aşk romanı yazıyorum. Seksen öncesi, gergin dönenmde geçen bir hikaye. BİRİNCİ BÖLÜMDE, Genç Ümmühan'ın, kendisini bir kardeş gibi gören Halil Kaya'ya olan tutkulu aşkını zorla kabul ettirişi ve Bora'nın, siyasi olaylardan uzakta durmaya çabalarken arkadaşı için adam öldürüp cezaevine girişi işlendi. İKİNCİ BÖLÜĞMDE, Halil ile Ümmühan'ın evliliğini, kürt kızı, zeki Gülbahar'ın hayatındaki zorlukları anlatarak devam ediyoruz. Kurgunun devamında Halil Kaya'nın yurt görevlisi olarak Bulanık yetiştirme yurduna gelişi, Gülbahar'ın maruz kaldığı sıkıntılardan sonra yurda verilişi, zekası dikkatini çeken öıza Halil'in desteği, kızın da Halil'e duyduğu platonik aşk işlenecek...SAYGIYLA
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.