Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Menekşe Gülay
Menekşe Gülay

Seni Düşünmek Bir Dua Gibi

Yorum

Seni Düşünmek Bir Dua Gibi

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

796

Okunma

Seni Düşünmek Bir Dua Gibi

Seni Düşünmek Bir Dua Gibi

Bir sevgi seliydi kapılıp gittiğim.Pembe düşlerin arasına saklanıyordum bazı zaman. Gerçeklerden uzaklaşıyordum bir an da. Sisler çeviriyordu etrafımı. Aşkımı saklıyordum gri dumanların arasına. Senin olduğun her yerde ben vardım. Sen gezegenimdin bense yörüngene sığınmıştım. Sevda fısıldıyordu kulağıma ben buradayım diye. Aşkı sunduğun her sabahta sen vardın. Sevgin sarıyordu tüm dünyamı ve seni çok seviyordum.

Bir an da uyanıyorsun rüyadan. Gerçekler seninle, yaşanmışlıkları da yaşanmamış gibi hissediyorsun. Hani sevdamız vardı. Seviyorduk ya birbirimizi. Hayal miydi yaşananlar. Kesin bir rüyaydı ve uyandık. Ama yürekte bitmeyen bir acı. Silinmiyor... gitmiyor... bitmek bilmiyor.

Yine akşam oldu. Yıldızlar tek, tek inci gibi yerini alıyor. Gökyüzünün karanlığını, aydınlığa çevirense dolunay. Gözümün önünde hayalin, yüreğime bıraktığınsa sevgin. Seni düşündüğümde bir başka dünya da hissesiyorum kendimi. Mutlulukla çevrilmiş doğanın tam ortasındayım sanki. Yüzümde bir gülümseme, belki anlamsızca, ama karşımdasın dünyamdasın ve bendesin.

Seni düşünmek bir dua gibi kutsal yüreğimde. Pembe düşlerime sığan cennetimsin bedenimde. Sen var ya canım, ben de bitmeyen özlemsin... Hasretsin...Sevdasın. Seni her gördüğümde yaz yağmuru gibi sağanak oluyorsun gönlüme. Bir hayat iksirisin bana. Aşkı yudum yudum içiyorum seninle. Tutsağız deli yüreklerimizle birbirine.

Bugün seni soludum yine İstanbul’um da. Sıcacık sevginle yüreğimdeydin. Yollar bitmek bilmedi sana kavuşmaya. Saatler geçmedi zamanı tüketmeye. Bir korku vardı içimde, seni görememe korkusu. Kaldırım taşları önümde uzadıkça uzuyordu. Ve sen karşımdaydın benimleydin işte.

Bir nehir gibi akıp gelmiştin bana. Yaşamımın en güzel anlarıydı yıldırım gibi geçen zaman.
Doyumsuz bir sevgi, yüreğimi delice yakan bir aşk benimleydi. Defalarca baktım gözlerine, efsunlu bakışlarında kaybolmak istedim. Sarıldım sıkı sıkı, sen de kalmak istedim. Nefesini soludum çektim içime. ömrümün sonuna kadar ben de kalsın istedim.

Yoksun şimdi. Hatıralarda kalan bir mazi... Ve soğuk bir beton üstünde. Özledim... Çok özledim seni. Vedasız ani bir gidişti. İkimizin gözyaşları karışmıştı birbirine. Gözlerin kalmıştı gözlerimde, yüreğinse yüreğimde. Bir sevdaydı solmuştu gül gibi. Hasreti ise bana bırakmıştı.

Hâlâ İstanbul’un her köşesinde ayak izlerin. Her yerinde senin yüzün. Her düşündüğümde benimlesin. Hayallerimde, rüyalarımda sen bendesin. Hava sıcak ama yüreğimde sonbahar ayazı.
Yaprak dökümü yaşıyor gönlüm. Aradan seneler geçti ama, hâlâ seni bekliyorum. Yüreğimde ki sen, bir türlü ölmedi. Kimsenin de gücü yetmeyecek öldürmeye. Ben seninleyim. Sen de tükenmek bitmeyen sevginle ben de.


Menekşe Gülay


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Seni düşünmek bir dua gibi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Seni düşünmek bir dua gibi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Seni Düşünmek Bir Dua Gibi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
bakican.
bakican., @bakican-
26.7.2012 01:33:22
bir yalnızlık abidesi dikilir suskunca yaşanan sevdaların ortasında ve bir kadın yaşar bazen bir erkek içinde bir erkek bir kadın içinde yaşar ve yıllar geçsede beklenir bize verien hayatlar bizim olmasa da kavuşulamasa da sevgiliye geleceği güne dair... Hep umut vardır aslında... Bir kadın reddederken sebepsiz yere bir yüreği yalana baharlarda sarhoşken başka bir kadın böyle mertçe sever namahreme gözbile atmadan.... Kutlarım abla kelamınız daim olsun allah size uzun ömürler versin böyle güzel anlatımlı yazılar yazın bize
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL