ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şeb-i Arûs kalbi İstanbul’da atacak

Şeb-i Arûs’un 744. yıl dönümü törenleri bu sene Evrensel Mevlâna Aşıkları Vakfı ile İstanbul’da gerçekleşecek.

11.12.2017

Şeb-i Arûs kalbi İstanbul’da atacak

Her sene ülkemizde ve dünya çapında kutlanan, Yüce Dahi Hazreti Mevlâna'mızın kına gecesinin kalbi bu sene Evrensel Mevlâna Aşıkları Vakfı ile İstanbul'da atacak. Evrensel Mevlâna Aşıkları Vakfı, Yüce Mevlâna'yı Şeb-i Arûs'un 744. yılında, 14 Aralık günü İstanbul Fatih'te bulunan Silivrikapı Mevlâna Kültür Merkezinde ve 15 Aralık günü ise İstanbul Beşiktaş'ta bulunan Mustafa Kemal Merkezi'nde düzenlenecek Şeb-i Arûs törenleri ile anacak.

KATILIM ÜCRETSİZ OLACAK

Düzenlenecek olan her iki etkinlikte toplumun her kesiminin katılımının sağlanabilmesi için ücretsiz olacak. Hazreti Mevlâna, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in "Ben bütün aleme rahmet olarak geldim." sözünden ilham alarak "Gel... Her ne olursan ol, yine gel! Burası bir umut kapısıdır. Ümitsizlik kapısı değil. Yine gel..." diyerek tüm insanlığa seslenmekte, din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığı kardeşliğe ve sevgiye çağırmaktadır. Onursal Başkanımız Hasan ÇIKAR Dede önderliğinde kurulmuş olan Evrensel Mevlana Aşıkları Vakfı olarak, Hazreti Mevlâna'nın yüce insanlık felsefesini toplumumuza sunacağımız her iki etkinliğimize katılımınızdan onur duyacağız.

Yorumlar
"Şeb-i Arûs kalbi İstanbul’da atacak" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Şeb-i Arûs kalbi İstanbul’da atacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.