ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Halil İnalcık TYB İstanbul’da Anılacak

Büyük tarihçi Halil İnalcık, TYB İstanbul Şubesi ve İBB Kültür Daire Başkanlığı-Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği bir toplantıda anılacak.

26.10.2017

Halil İnalcık TYB İstanbul’da Anılacak

Tarih birikimimize benzersiz katkıları ile tanınan büyük tarihçi Halil İnalcık, TYB İstanbul Şubesi ve İBB Kültür Daire Başkanlığı-Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği özel bir program ile anılacak. 

Mahmut Bıyıklı’nın oturum yöneticiliğini yapacağı programın konuşmacıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Prof. Dr. Mehmet İpşirli ve Uğur Altuğ olacak. Toplumun her kesiminin ilgisini çekerek takdirini kazanmış eserlere imza atan ve günümüzün önce gelen tarihçilerin hocası olan Halil İnalcık’ı anma toplantısı, 26 Ekim Perşembe günü, saat 18.00’de TYB İstanbul’da gerçekleşecek.  

HALİL İNALCIK KİMDİR? 
Halil İnalcık, 7 Eylül 1916'da İstanbul'da doğdu. Babası Kırım göçmenlerinden Seyit Osman Nuri Bey, annesi Ayşe Bahriye Hanım'dır. İnalcık'ın çocukluğu savaş yıllarında geçti. İlk tahsilini 1923-1930 arasında Ankara Gazi Mektebi'nde yaparak orta öğretimine bir yıl Sivas Muallim Mektebi'nde devam etti. Orta tahsilini 1931'de Ankara'da Gazi Muallim Mektebi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi DTCF'nin ilk öğrencilerinden oldu. Yakınçağ Bölümü'nde, doktorasını da tamamladıktan sonra, 1942-1972 döneminde aynı fakültede öğretim üyesi oldu. 1972'de Chicago Üniversitesi Tarih Bölümü'ne Osmanlı tarihi konusunda dersler vermek için davet edildi. 1993'te Bilkent Üniversitesi'nden davet alıncaya dek Chicago Üniversitesi'nde görevini sürdürdü. Bu yıllar içinde başta Harvard olmak üzere dünyanın belli başlı Amerikan üniversitelerinde Osmanlı tarihi seminerleri düzenledi, Osmanlı tarihi alanında önde gelen birçok akademisyenin hocası oldu. 1973'teki Osmanlı İmparatorluğu - Klasik dönem (1300-1600) kitabından başlayarak uluslararası yayınevlerinde pek çok kitap yayımlandı. İnalcık, yurtiçi ve dışında çeşitli üniversitelerden fahri doktora payeleri aldı. 

1993 yılında Bilkent Üniversitesi'ne davet edilen İnalcık, burada Tarih bölümünü kurdu. Cambridge Uluslararası Biyografi Merkezi tarafından dünyada sosyal bilimler alanında sayılı 2000 bilim adamı arasında gösterilmiştir. Halil İnalcık, 25 Temmuz 2016 tarihinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cenazesi Bakanlar Kurulu kararıyla Fatih Camii Haziresi’ne defnedildi. 

Tarih: 26 Ekim Perşembe 
Saat: 18.00 
Yer: TYB İstanbul Şubesi / Sultanahmet

Yorumlar
"Halil İnalcık TYB İstanbul’da Anılacak" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Halil İnalcık TYB İstanbul’da Anılacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.