ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılan Attila İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine verildi.

Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı'nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın desteği ile düzenlediği Attila İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine takdim edildi.

27.1.2017

Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılan Attila İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine verildi.

Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde Attila İlhan Roman Ödülü'nü 'Tavanarası' adlı eseriyle Ali Gür, Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı Özel Teşvik Ödülü'nü ise "Bir Sabah Uyandığımda Yoktum" adlı ilk romanıyla Işıl Kocaoğlan kazandı. Tuğrul Tanyol "Gelecek Günlerin Şarabı" adlı kitabıyla Attila İlhan Şiir Ödülü'nün, Onur Şahin de "Gamdan Kale" adlı ilk şiir kitabıyla Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı Özel Teşvik Ödülü'nün sahibi oldu.

"ONUR DUYUYORUZ"

Tiyatro ve sinema oyuncusu Kerem Alışık, ödül töreninde yaptığı açıklamada, edebiyat dünyasındaki yazar ve şairleri teşvik etmek ve yüreklendirmek amacıyla 1. Attila İlhan Edebiyat Ödülleri'ni düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi: 

"Attila İlhan Bilim Kültür Sanat Vakfı olarak dayımın düşünceleri doğrultusunda özellikle gençleri hedef alarak etkinlikler gerçekleştirmekteyiz. Bunların içinde kompozisyon yarışması yaparak gençlere yol açmak, şiir matineleri ve üniversitelerde sempozyumlar düzenlemek, iyi okuyan öğrencilere burs vermek suretiyle topluma donanımlı bireyler kazandırmak gibi önemli faaliyetlerimiz var. Edebiyat dünyasındaki değerli yazar ve şairleri teşvik etmek ve yüreklendirmek amacıyla düzenlediğimiz 1. Attila İlhan Edebiyat Ödülleri'ni gerçekleştirdik. Çok mutluyuz. Tıpkı Sadri Alışık Ödülleri'nde olduğu gibi edebiyat alanında bu ödülleri devam ettirmek en büyük arzumuz. Attila İlhan eserleri, eylemleri, söylemleri, düşünceleri, fikirleri ve yazılarıyla zaten herkesin kalbinde ve içinde yaşayan birisi. Biz de buna aracılık etmekten onur duyuyoruz"e


Kaynak:
http://www.ntv.com.tr/sanat/attila-ilhan-edebiyat-odulleri-sahiplerini-buldu,aw1YOAPsEkqQlIBcxEXcDw

Attila İlhan ödül edebiyat
Yorumlar
"Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılan Attila İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine verildi." haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılan Attila İlhan Edebiyat Ödülleri sahiplerine verildi. ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.