ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul'un Çeyizi Seriliyor!

“Hediyem İstanbul”, 22 yeni tasarımını prorotipleri ile birlikte İstanbul meraklılarına sunuyor.

31.8.2016

İstanbul'un Çeyizi Seriliyor!

İBB Kültür A.Ş.’nin, İstanbul temalı hediyelik eşyalarının ve tarihi kültürel mirasımıza dair eserlerin reprodüksiyonlarının üretimini gerçekleştiren markası “Hediyem İstanbul”, 22 yeni tasarımını prorotipleri ile birlikte İstanbul meraklılarına sunuyor.

“Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi”nin, İSTKA Yaratıcı Endüstrilerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı İstanbul temalı 22 farklı hediyelik eşya tasarımı, 31 Ağustos Çarşamba günü, saat 14.00’te İstanbul Kitapçısı Taksim Metro Girişi Kültür A.Ş Sergi Salonu’nda görücüye çıkacak. Serginin açılış töreninde ayrıca, “Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi” tarafından düzenlenen “İstanbul’u Yanında Taşı” başlıklı hediyelik eşya tasarım yarışmasının ve “İstanbul Temalı Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması”nın da sonuçları açıklanacak. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilecek.

İBB Kültür A.Ş. “Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi”ni, İSTKA Yaratıcı Endüstrilerinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında kurdu. Eylül 2015’te faaliyete geçen atölye, Topkapı’da 120 m2 alan üzerine kuruldu. Atölyenin bütçesi 727.812,00 TL.

Atölye faaliyetleri kapsamında, ürün modelleme ve maket yapımı için 3D yazıcı, CNC Laser ve maket atölye ekipmanları alımı yapıldı, 4 endüstriyel tasarımcı ve 1 proje asistanı atölye bünyesinde istihdam edildi. Tasarımcıların yaratıcılıklarının beslenmesi ve özgün fikirlerin ortaya çıkması için “İstanbul Temalı Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması” ve “İstanbul’u Yanında Taşı” başlıklı hediyelik eşya tasarım yarışması düzenlendi, 3 çalıştay gerçekleştirildi.

Atölyenin kurulmasıyla, Hediyem İstanbul markasının ürün portföyünün çeşitlenmesine, markanın sürekliliğinin sağlanmasına, İstanbul’un küresel ölçekte tanıtımına ve İstanbul tasarım endüstrisinin gelişmesine katkıda bulunuldu.

“Hediyem İstanbul Tasarım ve Modelleme Atölyesi” proje kapanış töreni ve atölye çalışmaları kapsamında ortaya çıkan hediyelik ürün tasarımları ve prototipleri, 4 Eylül Pazar gününe kadar İstanbul Kitapçısı Taksim Metro Girişi Kültür A.Ş Sergi Salonu’nda görülebilir.

Yorumlar
"İstanbul'un Çeyizi Seriliyor!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul'un Çeyizi Seriliyor! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.