ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul'da uluslararası resim sergisi açıldı

İstanbul'da 15 ülkeden resim sanatçılarının katıldığı uluslararası resim sergisi açıldı.

6.7.2018

İstanbul'da uluslararası resim sergisi açıldı

İstanbul'da, çoğunluğu Arap ülkelerinden olmak üzere 15 farklı ülkeden resim sanatçılarının katıldığı uluslararası resim sergisi açıldı. 60 resim sanatçısının 120 farklı eseriyle düzenlenen resim sergisi, Şişli'de bulunan bir alışveriş merkezinin sanat galerisinde sanatseverlerle buluşturuluyor. Serginin küratörlüğünü yapan Ressam Raid Kasım, düzenledikleri uluslararası resim sergisine 15 ülkeden 60 resim sanatçısının katıldığını söyledi. Her bir sanatçının bir tabloyla katılabildiği sergide 120 tual bulunuyor. Bazı sanatçıların tuallerini sergiye göndermelerine rağmen çeşitli sebeplerle sergiye katılamadıkları öğrenildi. 12 yıldan beridir Türkiye'de yaşayan ve sergiye Gaziantep'ten katılan Suriyeli Ressam Dılbaz Barazı, çocukluğundan bu yana resim yaptığını, büyüdükçe hayallerinin gerçekleşmeye başladığını ve resim sanatına daha fazla yoğunlaştığını söyledi. Barazı, "Gaziantep'te oturuyorum. Bu benim 10'uncu sergim. İstanbul'da ilk defa sergiye katılıyorum. Daha önce Ankara ve Gaziantep'te de sergilerim oldu. 6 sergimi Suriye'de, 4 sergimi Türkiye'de yaptım. Yaptığım çalışmalar, genelde insanların dertlerini ortaya çıkarmak, mazlumların, gariplerin sesine ses olabilmek amaçlıdır. Benim eserlerim vicdani eserlerdir. Birilerinin derdine derman olmak, onların sesini duyurmak için resim yapıyorum." ifadelerini kullandı. Resim sanatı ile ilgilenenlere de tavsiyelerde bulunan Barazı," İnşallah yaptıkları resimlerle insanların dertlerine derman olurlar. Eğer sanatsal çalışmalarında, insanların dertlerine, acılarına ortak olabilirlerse sanatları değer bulur." dedi. Söz konusu sergi, 6 Temmuz Cuma gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Yorumlar
"İstanbul'da uluslararası resim sergisi açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul'da uluslararası resim sergisi açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.