ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mardin'de ''Bilim Tarihi ve Felsefesi'' sempozyumu

Mardin Artuklu Üniversitesi İlahiyat Bilimleri Fakültesinin ''Artuklu Akademi Günleri'' adıyla ilkini düzenleyeceği ''Bilim Tarihi ve Felsefesi'' başlıklı bilimsel sempozyumun hazırlıklarına devam ediyor.

26.11.2015

Mardin'de ''Bilim Tarihi ve Felsefesi'' sempozyumu

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek ve Kasım ayı sonunda yapılması planlanan sempozyuma felsefe, tarih, sosyoloji ve ilahiyat bilimleri alanında uzman birçok bilim adamı katkıda bulunacak.

Onursal başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve sempozyum yürütücülüğünü Doç. Dr. Ömer Bozkurt’un yaptığı Bilim Tarihi ve Felsefesi sempozyumunda , ‘Bilginin ve Bilimin İslamileştirilmesi Sorunu’,’ Newton Bilimi ve Matematik’, ‘Nusaybin Okulu’, ‘Gramer, Çeviri ve Bilim’ gibi başlıklar masaya yatırılarak farklı oturumlarda ele alınacak.

27-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek geniş katılımlı sempozyum ile ilgili olarak felsefe, bilim tarihi, ilahiyat, güzel sanatlar ve modern bilim alanlarında ulusal düzeyde önde gelen 28 akademik şahsiyetin katılacağı bilgisini veren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, sempozyumda bilim tarihi ve felsefesi alanında geçmişe yönelik tespitler yapmakla birlikte, şimdi ve geleceğe yönelik yeni perspektifler ortaya koymayı amaçladıklarını ifade etti.

Mardin’in, bilim tarihi açısından önemli coğrafyalardan biri olduğuna dikkat çeken Rektör Ağırakça, “Gerek bilim adamlarına kaynaklık etmesi, gerek önemli filozofların yetişmesi, gerekse de tarihte kırılmalara yol açan kayda değer bilimsel okullara mekân olması bakımından Mardin irdelenmeye ve incelenmeye değerdir.” dedi.

Mardin ve çevresinin bilim tarihi açısından önemine dikkat çekmek ve bilim alanında yeni hareketlenmelere yönelik tekliflerde bulunmanın sempozyumun yerel amacı içerisinde yer aldığının da altını çizen Ağırakça, Mardin Artuklu Üniversitesi olarak bölgede yaşanan toplumsal ve siyasal değişim ve dönüşümlerin anlaşılmasına yönelik entelektüel katkılar sunmaya devam edeceklerini belirtti.

27- 28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilerek 7 oturumla icra edilecek sempozyumun sonunda genel değerlendirmelerde bulunularak sonuç bildirgesi ilan edileceği öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Yorumlar
"Mardin'de ''Bilim Tarihi ve Felsefesi'' sempozyumu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Mardin'de ''Bilim Tarihi ve Felsefesi'' sempozyumu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.