ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sanja Jurca Avcı'dan Evrim İçin Sergi

"Evolution" sergisi, bir yıl boyunca küçük ziyaretçilerini bilim ve tasarımın rehberliğinde alternatif bir yolculuğa çıkaracak.

14.1.2015

Sanja Jurca Avcı'dan Evrim İçin Sergi

Avcı Architects’in sergileme ve sahne tasarımı konusundaki yüzü olan ve çalışmalarını Mimar Sanja Jurca Avcı önderliğinde yürüten Avcı+, mekanların farklı konularda deneyimlenerek hikayeleştirildiği tasarımlarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Sahne ve sergileme tasarımı alanlarında edindiği deneyimleri bir araya getirerek benzersiz tasarımlar yaratan ve bu konuda pek çok uluslararası ödülün de sahibi olan Sanja Jurca Avcı’nın sergi tasarımını yaptığı, doğanın evrensel prensiplerinin keşfine davet eden bir araç niteliğindeki Evolution, etkili mekansal kurgusu ve evrimi okunur kılan detaylarıyla ziyaretçilerini bekliyor. Görsel altyapısı ve yer yer interaktifleşen kurgusu yardımıyla, evrimi ziyaretçiler tarafından anlaşılması kolay ve ilgi çekici bir şekilde hikayeleştiren "Evolution", öncelikli olarak okul çağındaki çocukları ve ailelerini hedef alarak tasarlanmış.

Evrim İlkelerinin Mekanla Kurduğu Bağ

Mimar Sanja Jurca Avcı, ziyaretçilerin evrim ilkelerini keşfedebileceği ve deneyimleyebileceği bir biyoloji laboratuvarı konseptiyle düzenlediği Evolution sergisinin tasarımında da laboratuvar estetiğinden ilham almış. Evrimin esrarengiz yanları temsili olarak gri renkle ele alınırken, yaşamın görünen zengin yanı yeşilin parlak ve göz alıcı tonlamaları, ışıklar, grafik dil ve mekansal kurgu bütünlüğüyle aktarılmış.

Sergi mekanının merkezine, hikaye akışını özetleyen Ankylosaur heykeli, tavandan sarkıtılan mavi balina iskeleti ve insan evrimini canlandıran bir animasyon yerleştirilmiş. Bu üç ana objeyi çevreleyen grafik panellerde ise evrim teması farklı başlıklar altında incelenmiş ve grafikler sergi vitrinleri ve interaktif aktivitelerle iç içe geçirilerek hikaye örgüsünün tamamlanması hedeflenmiş.

"Evolution" sergisi için, "Evrimi farklı derinlikteki katmanlar halinde bir anlatıma dönüştürmenin ve evrim gibi geniş kavramın tek bir mekanda, ilgi çekici ve aynı zamanda okunur bir şekilde tasarlamanın verdiği motivasyon tasarım süreci boyunca devam etti" diyen ve bu motivasyonun sergiye de yansıtan Sanja Jurca Avcı, Şubat 2016’ya kadar yolu Ljubljana’ya düşen herkesi İngiliz Kraliyet Donanma gemisi HMS Beagle’a binip Darwin’in ayak izlerini takip ederek evrimi keşfetmek üzere Slovenya Doğal Tarih Müzesi’ne davet ediyor...


Kaynak:
http://www.haberler.com/sanja-jurca-avci-dan-evrim-icin-sergi-6865604-haberi/


Yorumlar
"Sanja Jurca Avcı'dan Evrim İçin Sergi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sanja Jurca Avcı'dan Evrim İçin Sergi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.