ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul Adliyesi'nde ilginç sergi

İstanbul Adalet Sarayı'na girişte vatandaşlardan el konulan kesici ve delici aletlerin adliyede sergilenmeye başlandı.

14.1.2015

İstanbul Adliyesi'nde ilginç sergi

Başsavcı Hadi Salihoğlu sergi açılışında, "Bunların hepsi herhalde iyi niyetle buraya sokulmuşlar" diye espri yaptı.
İstanbul Adalet Sarayı’na girişte vatandaşlardan el konulan kesici ve delici aletler, adliyede sergilendi. Başsavcı Hadi Salihoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Ayhan Ayan ile bazı başsavcıvekilleri ve komisyon üyeleri kurdele keserek serginin açılışını yaptı. 2 bin 500 yakın kesici ve delici aleti gören Salihoğlu, "İnşallah bir daha böyle sergi yapmayız." temennisinde bulundu. Sergide ayrıca, unutulan eşyalar da sergilendi.
İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı’nda x-ray cihazına takılan ve özel güvenlik görevlilerin yaptığı aramalarda ele geçirilen delici, kesici ve sakıncalı aletlerin yer aldığı bir sergi adliyenin C bloğundaki atriumda açıldı.
ESPRİLER DAMGA VURDU
Serginin açılışını İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu kurdele keserek yaptı. Sergiyi başsavcı vekilleri ve hakimlerle birlikte gezen Salihoğlu’nun yaptığı espriler gülüşmelere neden oldu. Kemer tokasına gizlenmiş şekildeki çakıyı gören Başsavcı Salihoğlu, "Adam kesen kemer" diyerek espri yaptı.

Ele geçirildiği belirtilen sopaya gören Salihoğlu, "Bu üzerinde geliyor adliyeye, bunu ne yapacak, sobaya atacak galiba? Bu yakalanmayacak mı? Bunu neresinde adliyeye getiriyor?" demesi gülüşmelere yol açtı. Sergilenen eşyalar arasında, yakalanmayıp bulunanlar da vardı. Sahipleri bilinmeyen gözlükler, saatler, telefonlar, ayakkabılar ile bir fotoğraf tarayıcısı da çoğunluğu kesici ve delici olan aletler arasında sergilendi.
2 BİN 500 CIVARINDA KESİCİ, DELİCİ ALET
Açılışın ardından konuşan İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Adliyemizde güvenliği sağlayan grubun yaptığı çalışmalar sonucu ele geçen yasak maddeleri ayrıca buluntuları burada sizlerle paylaşmak istedik. Göreceksiniz çok enteresan bıçaklar delici kesici aletler, sopalar, biber gazları burada sergileniyor" diye konuştu.

"Bunların hepsi herhalde iyi niyetle buraya sokulmuşlar" şeklinde espri yapmayı da sürdüren Salihoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi, "2 bin 500 civarında kesici delici alet, diğerleriyle beraber 2 bin 700’e yakın eşya ele geçmiş. Biz bunları daha önce yaptığımız gibi belli bir müddet sonra mahkeme kararıyla müsadere edeceğiz. Bu da bize ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor. Bunların ele geçmesinde fedakarca çalışan Akdeniz Güvenlik elemanlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra böyle sergi yapmayız. Kimse böyle aletleri buraya getirmez" diye konuştu.


Kaynak:
http://www.sabah.com.tr/yasam/2015/01/12/istanbul-adliyesinde-ilginc-sergi


Yorumlar
"İstanbul Adliyesi'nde ilginç sergi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul Adliyesi'nde ilginç sergi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.