ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ankara için tiyatro vakti

Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat İçin Vakıfın (TAKSAV) 18 yıldır sürdürdüğü Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin 19.’su tiyatroseverler tarafından heyecanla bekleniyor. Tiyatro festivali ile ilgili sorularımızı TAKSAV Temsilcisi Abdullah Kahraman yanıtladı.

25.11.2014

Ankara için tiyatro vakti

Toplumsal Araştırmalar, Kültür ve Sanat İçin Vakıfın (TAKSAV) 18 yıldır sürdürdüğü Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin 19.’su tiyatroseverler tarafından heyecanla bekleniyor. Devlet Tiyatroları ile Kültür ve Turizm Bakanlığının da destek verdiği festivalde dünyadan ve Türkiye’den birçok tiyatro ekibi yer alıyor. festival bugün başlayacak ve 30 Kasım’a kadar devam edecek. Büyük küçük demeden bu zamana kadar hiç tiyatroya gitmemiş insanları tiyatroyla tanıştıran bu proje ile de insanların sanatın farkına varması sağlanacak. Tiyatro festivali ile ilgili sorularımızı TAKSAV Temsilcisi Abdullah Kahraman yanıtladı.

68 OYUN 57 TİYATRO EKİBİ FESTİVALDE YER ALACAK
Festivalin bu seneki programında neler olduğuna dair bilgiler veren Abdullah Kahraman toplamda 68 oyunun sergileneceği ve 57 topluluğun festivalde yer alacağını ifade etti. Festival için dünyadan 30’un üzerinde başvuru olduğunu belirten Kahraman, “Sadece Gürcistan, İran, Rusya ve Kanada’dan dört grup katılıyor. 5 çocuk oyunu, iki gün boyunca Ankara sokaklarında oynanacak 2 sokak oyunu, 4 üniversite, 34 amatör-özel, 8 belediye ve 2 Kürtçe oyunumuz var” diye konuştu. Kahraman oyunları Devlet Tiyatroları sahnelerinde ve özel tiyatroların sahnelerinde sergilediklerini dile getirerek bu yıl da sosyal sorumluluk projesi gereği hiç tiyatro izlememiş insanların okullardan ya da evlerinden alınıp tekrar okullara ya da evlerine bırakılacağını aktardı.

‘SANATTA BASKI KABUL EDİLEMEZ’

Sanatın birçok alanında olduğu gibi tiyatro alanında da yaşanan baskı ve sansür olaylarının akıl almaz bir şey olduğuna işaret eden Kahraman “Bu baskılara direnen ve yılmadan devam eden çokça tiyatro emekçisi var. Biz kendi oyunlarımızda bu zamana kadar hiçbir sansür kabul etmedik. Bundan sonra da etmeyiz. Bizim açımızdan tiyatrocu özgürdür ve sanatını özgürce sanatseverlerle buluşturabilir. İster farklı dillerden olsun (ki Kürtçe oyunlarla ilgili tepkiler de aldık) ister Türkçe olsun sanatçı hiçbir baskı kabul etmeden sanat yapmalıdır” dedi.


Kaynak:
http://www.evrensel.net/haber/97984/ankara-icin-tiyatro-vakti


Yorumlar
"Ankara için tiyatro vakti" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ankara için tiyatro vakti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.