ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ensar Vakfı Bursa Şubesi DKAB Platformu'ndan seminer

Ensar Vakfı Bursa Şubesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) Platformu, DKAB öğretmenlerine yönelik "Peygamberimizi Nasıl Anlatalım" semineri düzenledi.

25.11.2014

Ensar Vakfı Bursa Şubesi DKAB Platformu'ndan seminer

Ördekli Kültür Merkezi’nde DKAB öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminerde sunum yapan eğitimci yazar Muhammet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orta okul ve liselerde "Hazreti Muhammed’in Hayatı" isimli seçmeli dersin olduğunu imam hatip liselerinde de "Siyer" dersinin olduğunu hatırlattı.
Bu derslerde Peygamber Efendimiz’in hayatı ile örnek kişiliğinin anlatıldığını ifade eden Yılmaz, "Bu seminerle, ’Öğretmenlerimize hangi ilkelerle Hazreti Peygamberi öğretirsek daha etkili, verimli ve nitelikli bir öğretim yapmış oluruz?’ sorusunun cevabını aramaya çalıştık. Bu sebeple öğretmenlerimize Peygamberimizin hayatını öğretirken aslında Kuran-ı Kerim’i ve İslamiyeti öğrettiğimizi, Peygamberimizin Kuran-ı yaşayan bir insan olduğunu ve yaşantısıyla İslamiyeti açıklayan bir peygamberdir. Öğrencilerimize de böyle öğretmemiz gerekiyor" dedi.
Peygamber Efendimizin bin 400 yıl önce Arap Yarımadasında o günün örf ve adetine göre yaşadığını aktaran Yılmaz, "Efendimiz, doğal olarak eylemlerini ve sözlerini de o günün kültürel şartlarına göre söylemiştir. Peygamberimizi daha iyi öğretmek için o gün yaptıklarını bugünkü karşılıklarıyla çocuklara ve gençlere örnekler vererek öğretelim ki daha iyi anlasınlar" açıklamasında bulundu.
Program sonunda katılımcılara "Peygamberimizi Nasıl Öğrenelim" kitabı hediye edildi.


Kaynak:
http://www.radikal.com.tr/bursa_haber/ensar_vakfi_bursa_subesi_dkab_platformundan_seminer-1237270


Yorumlar
"Ensar Vakfı Bursa Şubesi DKAB Platformu'ndan seminer" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ensar Vakfı Bursa Şubesi DKAB Platformu'ndan seminer ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.