ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mutlu olmak istiyorsan, kendini başkalarıyla karşılaştırma. James F. Cooper Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

“İşte Benim Zeki Müren”

Geçen hafta İstanbul’da iki Zeki Müren sergisi açıldı.

24.11.2014

“İşte Benim Zeki Müren”

Geçen hafta İstanbul’da iki Zeki Müren sergisi açıldı. “İşte Benim Zeki Müren” sanatçının bütün hayatını konu alırken, “Mora Bayılırdım”, Yüksek Süsleme Bölümü’nü birincilikle bitiren sanatçının ilginç isimli desen çalışmalarına odaklanıyor.

Etkileyici müziği ve görkemli kostümleriyle hepimizin zihninde özel bir yeri olan Zeki Müren’le ilgili iki sergi açıldı geçen hafta. İlki, “İşte Benim Zeki Müren” sanatçının belki de en büyük eseri olan “hayatını” konu alıyor. Sergide sanatçının kendisinin biriktirdiği sonra da Türk eğitim Vakfı ile Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bıraktığı arşivinden parçalar yer alıyor. Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle düzenlenen sergi 20 Aralık’a kadar Yapı Kredi
Kültür Merkezi’nde görülebilir.
İkinci sergi “Mora Bayılırdım”da ise İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Süsleme Bölümü’nü birincilikle bitiren sanatçının desen çalışmalarına ağırlık veriliyor. Kadıköy Belediyesi’nin ve yine Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın katkılarıyla hazırlanan sergiyi 19 Aralık’a kadar Caddebostan Kültür Merkezi’nde görmek mümkün.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/-iste-benim-zeki-muren-/pazar/haberdetay/23.11.2014/1973528/default.htm


Yorumlar
"“İşte Benim Zeki Müren”" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

“İşte Benim Zeki Müren” ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.