ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

ABD'li kadın ressamdan Bodrum'da sergi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan ABD'li Ressam Deborah Semel Demirtaş'ın 'Sıla Hasreti' isimli sergisi beğeni topladı.

24.11.2014

ABD'li kadın ressamdan Bodrum'da sergi

Ülkeye 1994 yılında geldikten sonra Ankara ardından Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ne yerleşen ABD’li Ressam 53 yaşındaki Deborah Semel Demirtaş’ın ’Sıla Hasreti’ isimli sergisi, Şevket Sabancı Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergiye yine ilçede yaşayan ABD’li tarihçi Hope Holtzman, Akyarlar İlkokulu Resim Öğretmeni Jale Toprak ve okulun 4’üncü sınıf öğrencileri pastel boya resimlerle katkı sundu. Posta sanatını kullanarak yapılan eserler beğeni kazandı.

Sergide 60 eserin yer aldığı ve vatan özleminin dile getirdiğini belirten Demirtaş, "Etrafımıza baktığımızda yaşayan insanların kaçı burada doğmuş kaçı başka yerlerden gelmiş yerleşmiş. Sıla hasreti bir zamanlar ’evim’ dediğin gerçek ya da hayal edilen bir yere duyduğun özlemdir. İnsanların özlemini duyduğu evine vatanına karşı her zaman hayalleri olmuştur. Eserlerimizde bu hayalleri yansıtmaya çalıştık" dedi. Serginin 28 Kasım tarihine kadar açık kalacağı kaydedildi.


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/ege/27629707.asp


Yorumlar
"ABD'li kadın ressamdan Bodrum'da sergi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

ABD'li kadın ressamdan Bodrum'da sergi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.