ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Erzincan’da Yaşlılara Saygı Sergisi Açıldı

Erzincan’da Yaşlılara Saygı Haftası çeşitli etkinlikler ile kutlanmaya devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde Erzincan’da Yaşayan Yaşlıları Koruma ve Kalkındırma Derneği tarafından Fotoğraf, Çini ve Hüsn-ü Hat sergisi açıldı. Erzincan...

20.3.2014

Erzincan’da Yaşlılara Saygı Sergisi Açıldı

Erzincan Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi’nde açılan sergiye Vali Yardımcıları Mehmet Kurt ve Fatih Kaya, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılış kurdelesini Vali Yardımcıları Mehmet Kurt ve Fatih Kaya, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Dernek Başkanı Neriman Şenocak birlikte kestiler. Daha sonra ziyaretçiler sergideki Çini,Hüsn-ü Hat ve Fotoğrafları incelediler. Sergi hakkında bilgi veren Erzincan’da Yaşayan Yaşlıları Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Neriman Şenocak; “18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla dernek olarak Fotoğraf,Çini ve Hüsn-ü Hat sergisi düzenledik. Sergiye katılarak bizleri onurlandıran herkese teşekkür ediyoruz. Yaşlılarımızın haftasını kutlayarak onlara bir kez daha sevgimizi saygımızı hatırlatmak istiyoruz gençlerimize. Gençlerimiz de bu konuda duyarlılar. Tüm yaşlılarımızın haftası kutlu olsun.” Dedi. Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise Yaşlılara Saygı Haftası’nın Erzincan’da çeşitli etkinlikler ile kutlandığını belirtip; “Erzincan’da Yaşayan Yaşlıları Koruma ve Kalkındırma Derneği ve üyeleri tarafından Fotoğraf, Çini ve Hüsn-ü Hat sanatları sergisinin açılışına katılmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yaşlılara Saygı Haftası herkesin bir gün yaşlanacağına dair bir duygu oluşması adına önemli bir zaman kesitidir. Yaşlıların tecrübe, deneyimlerinin bizim için çok önemli olduğunu görmek adına da bu tür çalışmaların çok değerli olduğunu bu sergide bir kez daha gördük. Güzel bir atasözü vardır. “Yaşlılar yapabilseydi gençler bilebilseydi” Dolayısıyla biz gençler olarak deneyim ve tecrübeleri ile yaşlılarımıza değer vermeliyiz.

Deneyimler yüzlerinde çizgi olarak saçlarında aklar olarak görünen yaşlılarımız kainatta bizlerin sigortalarıdır. Yaşlılarımızın deneyim ve tecrübelerinden mutlaka yararlanmalıyız. Tüm yaşlılarımızın haftasını kutluyor saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu. Vali Yardımcısı Fatih Kaya ise Devlet olarak her zaman yaşlıların yanında olduklarını belirtip; “ Yaşlılarımız hepimiz için değerlidir. Toplumun gelişmesi, gençlerin örnek alması açısından yaşlılarımız büyük önem arz ediyor. Bu sergide yaşlılarımızın bilgeliklerinin sanata dönüşümünü görüyoruz. Yaşlılarımıza bir ömür boyu mutlu ve sağlıklı yaşamlar diliyoruz. Devlet ve Erzincan Valiliği olarak her zaman yaşlılarımızın yanındayız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 21.3.2014 02:22:30
ERZİNCAN
Erzincan, can Erzincan
Gurbetteyiz, burnumuzdan tüteyusun
Gözlerimizde ,yaş olarak akaysun
Özge evladuni, hiç sormaysun
Anam erzincan, babam erzincan bibim erzincan
Emim erzincan,ahiret kardaşım erzincan
Can erzincan
Eze kurban,eze heyran Erzincan
Olamadın bana Vatan
Taşım,toprağım, suyum ,somun
Tandır ekmeğim
Çökeleğim, helvalı ketem
Mezar taşım Erzincan
Çok özledim seni ,eze kurban
ERZİNCAN

Ali Cemal AĞIRMAN
Esenevler Köyü
Erzincan

Yaşlılarımız bizim tarihimiz ,misak-ı millimiz
Özümüz, arif sözümüz, köyümüz, kentimiz
Manilerimiz, türkülerimiz,sımsıcak yüreğimiz
Damarlarımızdaki kanımız, sevgi, saygı, şevkat yanımız
Canlarımız
Yaşlılar günümüzü en içten enhalisane duygularımla kutluyorum
Tüm Erzincanlı yaşlılarımızın nasırlı ellerinden, güneş yanığı solgun benizlerinden umut dolu ışıldayan gözlerinden
İnsancıl yüreklerinden, hasretle, özlemle öpüyorum
Allahtan sağlıklı ,nice ömürler diliyorum
Bu mutlu ve manidar güne emiği geçen çok değerli muhterem saygın zevatı gönülden kutluyorum iyiki varsınız iyiki varız diyorum
Aşk-ı niyazlarımla efendim



Yorum Yapın

Erzincan’da Yaşlılara Saygı Sergisi Açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.