ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Aşk, davaya benzer, cefa çekmek de şahide: Şahidin yoksa davayı kazanamazsın ki. MEVLANA Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'NASA: A Human Adventure' sergisi İstanbul'da açıldı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın, insanoğlunun uzay merakını ve araştırmalarını konu alan sergisi "NASA: A HUMAN ADVENTURE", İstanbul Marmara Forum içerisinde yer alan Expo Center'da açıldı.

25.9.2012

'NASA: A Human Adventure' sergisi İstanbul'da açıldı

Apollo-16’nın kaptanı, aya ayak basan en genç astronot General Charlie Duke’ün katılımıyla açılan NASA: A HUMAN ADVENTURE, ABD dışında yapılan en kapsamlı sergi olma özelliğini taşıyor.

Bugüne kadar 1,5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen sergide, NASA koleksiyonuna ait uzaya gitmiş gelmiş 100’den fazla parça ve uzay araçlarının çok büyük bölümlerinin özel maketleri yer alıyor.

İnsanlığın uzay merakı ve uzayla ilgili çalışmalarını aktaran "NASA: A Human Adventure" sergisi, OPET Petrolcülük A.Ş. ana sponsorluğunda ve Marmara Forum’un katkılarıyla Türkiye’ye getirildi. Sergide, insanlığın uzay macerasının tarihsel anlatımının yanı sıra, uzayla ilgili teknolojik gelişmeler ve donanımlarda sunuluyor. Marmara Forum içerisinde yeralan Expo Center’da 2.500 m² alanda 300’den fazla özel parçanın yer aldığı "NASA: A Human Adventure"da, orijinal araçlardan ve motorlardan parçalar, astronot kıyafetleri ve aksesuarları, önemli parçaların özel maketleri yanında, uzayla ilgili özel film gösterimleri de yer alıyor.

Ayda yürüyen en genç astronot ünvanına sahip General Charlie Duke de NASA: A Human Adventure sergisinin açılışı için düzenlenen basın toplantısına katılmak için İstanbul’a geldi. Charlie Duke sergi açılışında yaptığı konuşmada; "NASA’nın yolculuğunu dünyanın bu çok güzel şehrinde açıyor ve hikayemizi paylaşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu yıl ay yolculuğumun 40. yılını kutluyorum. Gökyüzü ve uzaya olan hayranlığım halen devam ediyor. 7’den 70’e herkesi sergiyi ziyaret ederek, yolculuğumuza katılmaya davet ediyorum" dedi.

Sergiyi Türkiye’ye getiren İstanbul Exhibitons Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Balcı ise; "NASA: A Human Adventure" sergisi dünya prömiyerini Madrid’de yaptıktan sonra ilk durak olarak İstanbul’a geldi. İnsanoğlunun en büyük merakı olan uzay ile ilgili ilginç bilgileri ve koleksiyonunu paylaştığı serginin büyük bir heyecanla izleneceğini ve keşfetmek için soru sormayı tetikleyeceğini düşünüyoruz" dedi.

İstanbul Exhibitons tarafından Türkiye’ye getirilen sergi, Star Wars gibi önemli sergi projelerine imza atan John Nurminen Prodüksiyon şirketi tarafından gerçekleştiriliyor.

Kaynak:sabah.com.tr

Yorumlar
"'NASA: A Human Adventure' sergisi İstanbul'da açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'NASA: A Human Adventure' sergisi İstanbul'da açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.