ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Batman'daki Tarihi Program Sona Erdi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman Mevlid Alanında yüz binlerce Peygamber Aşığının katılımıyla düzenlenen ve büyük coşkuyla geçen Kutlu Doğum Programı sona erdi.

15.4.2012

Batman'daki Tarihi Program Sona Erdi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (s.a.v)" adıyla Batman Mevlid Alanında düzenlenen Kutlu Doğum programı" yüz binlerce Peygamber aşığının katılımı ile yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle, saat 13.15’te başlayan ve Kürtçe mevlit ve ilahilerin okunmasıyla devam eden programda sık sık salâvatlar ve tekbirler getirildi. Peygamber Sevdalıları çocuk grubunun okuduğu ilahiler coşkuyu arttırırken, "Anam babam sana feda olsun Yâ Resûlallah" nidası arşı alaya yükseldi.

Bölge halkının büyük ilgi gösterdiği Kutlu Doğum Programı, sanatçıların okuduğu ezgiler, ilahiler ve getirilen salâvatlarla devam etti. Özellikle bayanların katılımının yüksek olduğu programda, binlerce insanın hep bir ağızdan getirdiği salâvatlar ve tekbirler manevi bir hava oluştururken, okunan ezgi ve ilahiler coşkuyu had safhaya çıkardı.

Yaklaşık 7 milyar Salavat-ı Şerif, 1 milyon Ya-Sin’i şerif, 6,5 milyon kelime-i tevhid, 150 bin hatmi şerif, 2 milyardan fazla kısa sure okunduğu açıklandı. KDSS’ye Türkiye geneli 60 merkezde yapıldığı ve 35 bin kişinin katıldığı belirtilerek, Batman’da sınava giren 3 bin kişiden dereceye girenler açıklandı. Birinci Kategoride Hatice Varol 92 puana birinci olurken, Firdevs Güneş 89,34 puanla ikinci oldu. Mustafa Yoğurt 89,33 puanla üçüncü oldu.

İkinci kategoride: Muhammed Sabri Çalak 90,67 puanla birinci olurken, Şehadet doğmuş 85,67 puanla ikinci oldu. Muzaffer Öztürk 85,34 puanla üçüncü oldu.

Türkiye geneli sınavda dereceye girerek Umreye hak kazanacak 10 kişinin, 22 Nisan Pazar Günü Diyarbakır’daki etkinlikte açıklanacağı kaydedildi.

Program yapılan konuşma ve ilahilerin ardından Molla Beşir Şimşek Hoca’nın okuduğu dua ile sona erdi.

Kaynak:hurseda.net

Yorumlar
"Batman'daki Tarihi Program Sona Erdi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Batman'daki Tarihi Program Sona Erdi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.