ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Baksı dokumaları yurt dışına açılıyor

Bayburt Baksı Müzesi atölyelerinde üretilen ehram ve kilim dokumaları yurt dışında görücüye çıkıyor.

10.11.2011

Baksı dokumaları yurt dışına açılıyor

Baksı Kültür Sanat Vakfı bünyesinde kurulan müzedeki atölyelerde dokunan Bayburt kilimleri, Almanya’nın Berlin kentinde 9-13 Kasım arasında gerçekleştirilecek Importshop Berlin Fuarı’nda yer alacak. Fuarda kurulacak olan Baksı standında Bayburtlu kadınlar tarafından dokunan yöresel kilimler ve ehramlar sergilenecek. Böylece ilk kez Bayburtlu genç kadınlar el emeklerini uluslararası bir pazarda sergileme fırsatı bulacak.

Baksı Kültür Sanat Vakfı bünyesinde kurulan Baksı Müzesi’nde kadınlar tarafından dokunan halılar hem yöre kültürünü gelecek kuşaklara aktarıyor hem de yöre kadınlarına istihdam sağlıyor. Baksı Kültür Sanat Vakfı, bu yıl Devlet Planlama Teşkilatı’nın Sosyal Destek Programı’na alınan “Tezgâhta Gelecek Dokumak” isimli projeyle yöredeki kadınlara ehram dokumaya yönelik mesleki eğitim kursu veriyor. Müzeye bu amaçla ilk etapta 10 ehram tezgâhı alındı ve 20 kursiyerin 5 ay boyunca günde 5 saat, toplamda 550 saat teorik ve pratik eğitim alması planlandı. Proje kapsamında ayrıca kursiyerlere girişimcilik eğitimi de verilmesi amaçlandı.

Öte yandan, eğitim alan kursiyerlerin bir kısmına, ev tipi atölyelerde üretime başlamaları için ayni sermaye desteği de verilecek.

Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın bir diğer projesi olan “Çözgüdeki Anadolu” ise kilim dokumacılığını geliştirmeyi amaçlıyor. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) tarafından desteklenen ve Okan Üniversitesi iş birliği ile yürütülen proje kapsamında istihdama yönelik kilim dokumacılığı eğitimleri, tanıtım ve pazar oluşturma çalışmaları yapılıyor.

Yorumlar
"Baksı dokumaları yurt dışına açılıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Baksı dokumaları yurt dışına açılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.