ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Batman 'Kitap Fuarı'na hazırlanıyor

Batman'da ikincisi düzenlenecek kitap fuarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Kültür Turizm Müdürü Aslanlı, fuarın geçen seneden çok daha etkin ve verimli geçeceğine inandığını söyledi.

4.9.2018

Batman 'Kitap Fuarı'na hazırlanıyor

Batman Kitap Fuarı'nın ikincisinin 21-29 Ekim tarihleri arasında Valiliğin önündeki geniş meydanda yapılacağını söyleyen İl Kültür Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, fuarın bu yıl daha canlı yaşanacağını belirtti.

Kitap fuarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Aslanlı, "İkincisini düzenleyeceğimiz kitap fuarı ilimizde 21-29 Ekim tarihleri arasında toplam 2 bin metrekarelik alanda olacaktır. Batman Kitap Fuarının bu sene çok daha canlı geçeceğine inanıyorum. Geçen sene üniversite bahçesinde bin 470 metrekare olması hasebi ile kısmen küçük gelen çadırımızı bu sene 2 bin metrekareye çıkararak kapasite yükselttik. Bu seneki fuarımızdan vatandaşlarımız gece saat 10.00'a kadar faydalanacaktır. Fuarımızın geçen seneden çok daha etkin ve verimli geçeceğine inanıyorum." dedi.

Bu sene daha çok ünlü yazarları çağıracaklarını belirten Aslanlı, "Geçen sene bize gelen temel eleştirilerde yazar çeşitliliği ve yayınevi çeşitliliği şeklinde eleştiriler almıştık. Geçen sene 80'e yakın yazar gelmişti; fakat bu sefer yazar sayısını çok fazla yükseltmeye çalışmayacağız. Doğrusu hedefimiz, aynı zamanda bizi tanıtacak, kitap fuarına ivme kazandıracak yazarları getirmektir. Geçen sene gelen yazarlarımız burada kendilerini tanıtmak zorunda kalıyorlardı, bu sene yazarlar kendilerini tanıtmak zorunda kalmayacak, ayrıca bilinen yazarları getirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Fuardan sonra kitap satışları 8 kat yükseldi"

Geçen seneki fuardan sonra kitap satışlarının arttığını vurgulayan Aslanlı, "Batman Her Yerde Okuyor projesi valiliğimizin başlattığı bir projedir. Okumak biz Müslümanların en önemli düsturlarındandır. Geçen sene yapılan kitap fuarında çok iyi bir kitleyi kazanmıştık. Fuar ile ilgili elimizde istatiksel bilgi olmazsa da fuardan sonra kitap satışları belki 8 katına kadar yükseldiğini gözlemliyoruz. Bu da Batman'ın kitap okuduğunu gösterir, okuyan bir milletin en azından talebi olan bir kitabı ona ulaştırmak en büyük hedeflerimizdendir." diye konuştu.

Kitap fuarlarının amacından da bahseden Aslanlı, şöyle konuştu: "Milletimiz ülkedeki yayınevlerinin tümünü göremiyor ve biz bütün yayınevlerini davet ediyoruz. Bir diğer amaç ise sürekli olarak okuduğunuz bir eserin yazarı ile iletişim kurabiliyorsunuz, yüz yüze görüşüp imza, söyleyişi ile okumaya teşvik etmeye çalışıyoruz." (Mehmet Fatih Akgül - İLKHA)

Yorumlar
"Batman 'Kitap Fuarı'na hazırlanıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Batman 'Kitap Fuarı'na hazırlanıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.