ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Batman'da İki Sergi Birden

Batman'da "Gümüşe İşlenen Gelecek" isimli projenin sergisi açılırken, aynı salonda ölümünün 400. yılı nedeniyle "Evliya Çelebi'nin Dünyası" adlı harita sergisi de açıldı.

4.10.2011

Batman'da İki Sergi Birden

BATMAN - SODES tarafından desteklenen "Gümüşe İşlenen Gelecek" isimli projenin sergisi açılırken, aynı salonda ölümünün 400. yılı nedeniyle "Evliya Çelebi’nin Dünyası" adlı harita sergisi de açıldı.

Sergiler Göz Kamaştırdı
Evliya Çelebi’nin Dünyası isimli sergi ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Şehmus Kartal, serginin önemini anlatarak şunları söyledi: "Bu sergide Evliya Çelebi’nin bütün dünyadaki gezisi sırasında takip ettiği güzergahını gösteren ve toplam 27 parçadan oluşan haritalar sergilenecek. Sergimiz 07 Ekim Cuma gününe kadar açık kalacaktır. Özellikle üniversite ve liselerde okuyan öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde sergiyi gezebilirler. Birçok ili dolaşan sergi Batman’dan sonra da Mardin’de devam edecektir." dedi.

Gümüşe İşlenen Gelecek isimli proje ile ilgili bilgiler de İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Selahattin Karaaslan tarafından verildi. Projenin Aralık 2010 tarihinde hayata geçirildiğini belirten Karaaslan şunları kaydetti: "Bu proje İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Batman Üniversitesi de yasal paydaşımızdır. Proje ile ilgili teknik destekler de kentimizde faaliyet gösteren Zeki Gümüşçülük tarafından sağlandı. Amacımız unutulmaya yüz tutan mesleklerden biri olan telkari sanatını gençler için cazip bir meslek ve ilgi çekici bir meslek alanı haline getirmektir. Proje kapsamında toplam 40 gencimize Halk Eğitim Merkezi kapsamında toplam 5 ay süren bir kurs verildi."

Yorumlar
"Batman'da İki Sergi Birden" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Batman'da İki Sergi Birden ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.