ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İlköğretim Öğrencisinden Resim Sergisi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 8. sınıf öğrencisi Mehmet Yaman, karma resim sergisi açtı.

9.6.2011

İlköğretim Öğrencisinden Resim Sergisi

Silvan ilçesi Kazım Karabekir İlköğretim Okulu 8. sınıfı öğrencisi Mehmet Yaman’ın Köylere Hizmet Götürme Birliği Aile Çay bahçesi’nde açılan resim sergisi büyük ilgi görüyor. Kendi el beceri ve çalışmaları sonucu 150’ye yakın resim çizerek sergi açan Yaman, çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bu sergi benim ilk kişisel sergim ve çok mutluyum. Okul yönetimi ile öğretmenlerimin destekleriyle maddi imkansızlıklar içerisinde resim yapmaya çalışıyorum. Ben yoksul bir ailenin çocuğu olarak merak saldığım resim çalışmalarını çok seviyorum. Sergim 150 resimden oluşuyor. Maddi imkansızlıklar yüzünden kara kalem çalışmalarım ağırlıkta, param olmadığı içinde yağlı boya ve diğer materyalleri alamadım. Çalışmalarım kara resim şekilde oluşuyor. Hedefim resim öğretmeni olmak, güzel Sanatlar resim bölümünde okumak istiyorum. Bende Türkiye’de önlü ressamlar gibi bir gün önlü olacağım. Buna inanıyorum. Resim çizmeyi çok seviyorum. Silvan Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanımızdan bu konuda desteklerini bekliyorum. Çalışmalarımın devamı gelecek."

Resim Öğretmeni Müslüm Taşkın, Mehmet Yaman’ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu ve resme karşı özel bir ilgisinin olduğunu söyledi. Resim sergisinin 2 gün açık kalacağı bildirildi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 23.8.2011 13:10:27
Bir eğitimci olarak gurur duydum...1966 yılında Van Alpaslan İlköğretmen Okulu'nda aynı duyguları yaşamıştım öğrenci olarak....Çaresizlikler ve imkansızlıklar içinde ... Şimdi sanatla uğraşan bir müfettişim...Öğretmenlerini ve değerli sanatcıyı destekliyor candan tebrik ediyorum...Entellektüel-41

Mesaj Yaz 14.6.2011 09:16:27
Tebrıkler olsun azmine gayretine. İnşallah öğretmenleri güzel sanatlar lisesi için yönlendirme yapmışlardır.

Mesaj Yaz 13.6.2011 17:22:17
walla helal olsun akil düsünce yetenek bu olsa gerek varmi ya sanat gibisi hemde sergi acmis 8 ci sinif ögrencisi snei cani gönülden kutluyorum vede kirkbin kere masallah diyorum allahim seni nazarlardan kem gözlerden kurusun

sevgilerimle...


Mesaj Yaz 13.6.2011 14:20:16
sanat gibisi yok ,helal..

Mesaj Yaz 12.6.2011 21:58:58
Helal olsun...Maşallah...

Mesaj Yaz 12.6.2011 10:09:24
bende resim çizmeyi çok severim. ne güzel şey insanın sanatla ilgilenmesi hemde o kadar imkansızlığın içinde.tebrik ediyorum gerçekten..

Mesaj Yaz 10.6.2011 12:43:53
gurur duydum ve aklıma müthiş bir fikir geldi...

Mesaj Yaz 9.6.2011 15:16:06
maşallh ne güzel bir haber...

takdire şayan..



Yorum Yapın

İlköğretim Öğrencisinden Resim Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.