ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Açlıktan ölüyorsan, dost sana kapısını açıyor, seni sofraya götürüyor, senin için süt tasını dolduruyor, ekmeği bölüyorsa, içtiğin şey gülümsemedir. EXUPERY Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

“Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” Sergisi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi 2011 yılına, 20. yüzyıl sanatının Meksika ve dünyadaki en çarpıcı figürlerinden; Frida Kahlo ve Diego Rivera ile ülkemiz sanatseverlerinin buluşmasıyla girecek; “Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” sergisi.

1.3.2011

“Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” Sergisi

Türkiye’de ilk kez Pera Müzesi’nde konuk olacak 20. yüzyılın efsane çifti Frida Kahlo ve Diego Rivera, yapıtları kadar özgün karakterleri, yaşam öyküleri ve merak uyandıran birliktelikleriyle de dünya kamuoyunda ilgi uyandırıyor.

Jacques ve Natasha Gelman’ın koleksiyonunda yer alan, Meksika’nın ulusal kültür varlıkları envanterine kayıtlı ve Meksika dışında çok az sayıda sergilenen
40 yapıt, çiftin en önemli eserlerinden oluşuyor.

Ülkemiz sanatseverlerini, duyulduğu ilk andan itibaren heyecanlandıran, Berlin ve Viyana’da düzenlenen ve 2010 yılına damgasını vuran Frida Kahlo Retrospektifi’nin en gözde Kahlo yapıtlarının yanı sıra Diego Rivera’nın eserlerinin de yer aldığı “Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” sergisinin küratörü Dr. Helga Prignitz-Poda.

Eserleriyle olduğu kadar, sıradışı ve tartışmalı yaşamlarıyla, fırtınalı ilişkileriyle ilgi çekerek sinema ve edebiyat dünyasına da ilham veren ikilinin 20 Mart 2011’e kadar ziyarete açık kalacak sergisi için 22 Aralık Çarşamba sabahı Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenecek.


Mekan: Pera Müzesi
Adres: Meşrutiyet Caddesi No.65 34443 Tepebaşı - Beyoğlu - İstanbul
Tel: 212 334 99 00

Yorumlar
Mesaj Yaz 25.4.2011 23:15:34
bir resim öğretmeni olarak bı bilgi benim için çok büyük önem taşıyor.. detaylı bilgi verdiginiz için çok teşekkür ederim.. saygılarımla..


Yorum Yapın

“Gelman Koleksiyonu’ndan Frida Kahlo ve Diego Rivera” Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.