ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul Trio Caddebostan'da

Piyanist besteci Emir Gamsızoğlu tarafından kurulan İstanbul Trio, CKM'de.

31.1.2011

İstanbul Trio Caddebostan'da

Bilet Fiyatı: 1. Kategori: 17,50 TL - 2. Kategori: 12,50 TL

İstanbul Trio’nun seslendireceği “Grand Trio”; icrası en güç piyanolu üçlülerden olarak gösteriliyor. Emir Gamsızoğlu (piyano), Cem Çetinkaya (çello) ve Deniz Toygür’den (keman) oluşan İstanbul Trio; zorluğu nedeniyle, çok iyi bir piyanist olan Del Tredici’nin de içinde bulunduğu birçok usta müzisyenin icra etmekten kaçındığı “Grand Trio”nun Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. İstanbul Trio konserde ayrıca ünlü “trio”lardan seçmeler ile Emir Gamsızoğlu’nun “Piano İçin Sözsüz Şarkılar”ını ve Emir Gamsızoğlu ile Erkin Arslan’nın “Fantasy On Istanbul Tunes” adlı bestelerini seslendirecek.

İstanbul Trio’nun kurucusu Emir Gamsızoğlu; piyanist-besteciliği ve “The City College of New York”ta sürdürdüğü öğretmenliğinin yanı sıra, Memet Ali Alabora’yla hazırladıkları “Notada Yazmayanlar” adlı klasik müzik projeleriyle de tanınıyor. İlk müzik eğitimini Edirne doğumlu çellist Cem Çetinkaya; konservatuardan mezun olduktan sonra yerleştiği “Çellist Şehri” olarak da bilinen Lübeck’te öğretmenlik yaparken bir yandan da Almanya’da tanınan bir solist olarak birçok orkestrayla konserler veriyor. Grubun en genç üyesi, 22 yaşındaki kemancı Deniz Toygür ise İsviçre’de klasik müzik dinleyicilerini kendine hayran bırakıyor. Bir performansında, İsviçreli bir zengini; iyi bir keman seçip Toygür’e hediye etmesi için hocası, ünlü kemancı Pierre Amoyal’e ulaşacak etkileyen genç sanatçı; üniversite öğrencisiyken “Notada Yazmayanlar” projesinin hayranıymış. Üç farklı ülkede yaşayan müzisyenler, bir araya gelip prova yapabildikleri zamanlar haricinde, sık sık internette buluşup teknoloji yardımıyla arkadaşlıklarını sürdürüyor ve gruplarıyla ilgili planlarını tartışıyorlar.

Neo-romantik müzik akımının babası kabul edilen David Del Tredici; kompozisyon dersleri verdiği “The City College of New York”ta, piyano dersleri veren piyanist-bestecimiz Emir Gamsızoğlu’nun daveti üzerine bu özel konserin onur konuğu olacak. Pulitzer Ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda ödüle sahip Amerikalı ünlü besteci; zorlu eseri “Grand Trio”yu 2006’daki dünya prömiyerinden bugüne kadar sadece birkaç kez seslendirdi.

Yorumlar
"İstanbul Trio Caddebostan'da " haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul Trio Caddebostan'da ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.