ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

44’üncü İstanbul Müzik Festivali sanat severleri bekliyor

44’üncü İstanbul Müzik Festivali dopdolu programı ile kültür sanat dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor.

13.6.2016

44’üncü İstanbul Müzik Festivali sanat severleri bekliyor

W. Shakespeare’in, On İkinci Gece oyunundaki ‘Eğer müzik aşkın gıdasıysa, durmadan çalınız’ repliğinden esinlenen temasıyla, 600’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayan festival 24 Haziran’a kadar müzik severleri bekliyor.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından E.C.A Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda düzenlenen ve bu sene iki dünya, bir Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapan festival,17 farklı mekanda 26 farklı konser ile müzikseverlere keyifli bir haziran ayı sunuyor.
Kimler yok ki...
İstanbul Müzik Festivali aralarında, İdil Biret, Murray Perahia, Gautier Capuçon, Angel Blue, Gérard Caussé, Herbert Schuch, Patricia Petibon, Alice Sara Ott, Maria João Pires, Antonio Meneses, Maxim Vengerov, Richard Galliano, Sylvain Luc gibi isimlerle dünyanın önde gelen topluluklarından Viyana Senfoni Orkestrası, Venedik Barok Orkestrası, Orchestra of the Swan, Artemis Quartet, Academy of St Martin in the Fields’i ve festivalin bu yılki yerleşik konuk orkestrası Varşova Filarmoni’nin de bulunduğu 600’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlamaya devam ediyor.
Klasikler hafta sonu ücretsiz
Festivalde, başarı ödülü efsane piyanist Murray Perahia’ya verildi. Festival, efsane Murray Perahia ile günümüzün en iyi oda orkestralarından Academy of St Martin in the Fields’i iki konserde ağırladı. Festivali n Onur Ödülü’ne Türk müziğinin ülkemizde ve dünyadaki konumuna gerek besteleriyle gerekse yetiştirdiği öğrencileriyle yaptığı katkıları nedeniyle besteci İlhan Baran layık görüldü. Bu yılki yeniliklerinden biri de Müzik Rotası festival takipçilerini, ilk kez konser mekanı olarak kullanılacak Meryem Ana (Panayia İsodion) Kilisesi, Üç Horan Kilisesi, Sent Antuan Alt Kilisesi ile Hollanda Konsolosluğu Şapeli ve Kırım Anglikan Kilisesi’nde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor. Festivalin artık gelenekselleşen ücretsiz Hafta sonu klasikleri bu yıl Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Fenerbahçe Parkı ve Sakıp Sabancı Müzesi Bahçesi’nde gerçekleşmeye devam edecek.


Kaynak:
http://www.gunes.com/Yasam/44uncu-stanbul-muzik-festivali-sanat-severleri-bekliyor-695140


Yorumlar
"44’üncü İstanbul Müzik Festivali sanat severleri bekliyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

44’üncü İstanbul Müzik Festivali sanat severleri bekliyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.