Çirkin ve zarafetten yoksun bazı kadınlar, gerektiği gibi övmesini bildiklerinden, ömür boyunca sevilmişlerdir. andre mauroıs

Web Zaman Damgası



"DİL YOKSA" isimli şiir 17.10.2025 08:08:10 Edebiyatdefteri.com Web Zamanında
Edebiyatdefteri.com Sunucularına Yüklenmiş/Güncellenmiştir.
Edebiyatdefteri.com sunucularına yüklenen veya güncellenen şiirler web zaman damgası ile işaretlenir.
Web zaman damgası ile işaretlenen şiirleri sertifika zamanında yer alan bilgilere göre doğruluğunu taahhüt eder.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.


Şiiri Görmek İçin Tıklayın

DİL YOKSA
17.10.2025 08:08:10
Dil yoksa topluluk millet değildir,
Dilsiz topluluk bir kuvvet değildir
Dilde işde birlik olmazsa şayet
Lehçe, Türkçe gibi servet değildir

Toplama sözcükle oluşmuşsa dil
Uyduruk, çalıntı el malıdır bil
Kendin üretmezsen diline sözcük
İstila olmuş dil senin değil sil

Konuş Türkçe oku Türkçe yaz Türkçe
Avrupa'dan Altay'a dek söz Türkçe
Türk dilini konuş dünya dilidir
Anlaşır gezersin konuş öz Türkçe

Dilim dilim bölmüş şükür kök sağlam
Yer delinse kubbe olan gök sağlam
Yaratılmış cümle mahluk ölümlü
Emircan dil insan için tek sağlam
30.9.2025 Emir Şıktaş
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL