Biz ancak bize hayran olanları can ve yürekten överiz. la rochefaucauld

Web Zaman Damgası



"Kimlik, Léo Ferré, Çev. Sunar Yazıcıoğlu" isimli şiir 11.4.2019 20:08:15 Edebiyatdefteri.com Web Zamanında
Edebiyatdefteri.com Sunucularına Yüklenmiş/Güncellenmiştir.
Edebiyatdefteri.com sunucularına yüklenen veya güncellenen şiirler web zaman damgası ile işaretlenir.
Web zaman damgası ile işaretlenen şiirleri sertifika zamanında yer alan bilgilere göre doğruluğunu taahhüt eder.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.


Şiiri Görmek İçin Tıklayın

Kimlik, Léo Ferré, Çev. Sunar Yazıcıoğlu
11.4.2019 20:08:15
Ortodoks diyorlar adıma, öyle olunca
Ay çöreğiyle kremalı kahvesine
Bahse giriyordur Carco* doğduğumda.

Böylece ıskalıyorum babamın adını
Ve bir sonrakini bekliyorum, bitmiyecek olanı

Büyük babama benziyor görünüyorum
Kurallarımı tartınca, bırak gitsin diyorum.

Léo Ferré 1916-1993
Çev. Sunar Yazıcıoğlu

Carco* : (karko okunur), Francis Carco, yazar, şair, gazeteci, aslen Korsikalı, asıl adı François Carcopino-Tusoli, mahlası Jean d'Aiguières ile de bilinir.



© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL