Dostlarımızın bize gösterdiği sevgiyi abartmamız, duyduğumuz minnetten değil, takdire ve sevilmeye ne kadar layık olduğumuzu herkese göstermek içindir. la rochefaucauld

Web Zaman Damgası



"Nadan" isimli şiir 23.1.2019 19:59:54 Edebiyatdefteri.com Web Zamanında
Edebiyatdefteri.com Sunucularına Yüklenmiş/Güncellenmiştir.
Edebiyatdefteri.com sunucularına yüklenen veya güncellenen şiirler web zaman damgası ile işaretlenir.
Web zaman damgası ile işaretlenen şiirleri sertifika zamanında yer alan bilgilere göre doğruluğunu taahhüt eder.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayın.


Şiiri Görmek İçin Tıklayın

Nadan
23.1.2019 19:51:18
Metaha bürünmüş , katır inadı,
Yazık insanlığın, dolmuş miadı,
Hoş muhabbet değil, halt olur adı,
Sözler başka yerden, çıktığı zaman.

Konacağı dala, karar veremez,
Hoyrat eller narin, gülü deremez,
Bir canda cevheri, asla göremez,
Gözler iki gönül baktığı zaman.

İçine kapanır, gözdeki neşe,
Yüzler hasret kalır, doğan güneşe,
Maazallah düşer, kardeş kardeşe,
Mefaat nifağı, attığı zaman.

Sen ben kavgasında, fikir çaresiz,
Softa tesbihinde, zikir çaresiz,
Zengin debdebede,fakir çaresiz,
Soğanı ekmeği, bittiği zaman.

Boş kadehten bade içip dururum,
Gönlümü bir taşa, açıp dururum,
Kendim ile dalga geçip dururum,
Guldurun çalımı sattığı zaman. .

Cevdet Altay. . . . . 15.12.2017
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL